Španiju u avgustu posjetilo devet miliona turista

Španiju je u avgustu posetilo 8,8 odsto više turista nego u istom periodu pre godinu dana, što je ubedljivo najbolje ikad zabeleženi rezultat na mesečnom nivou, saopštilo je špansko ministrstvo za turizam.

Putovanja 23.09.2014 | 13:32
Španiju u avgustu posjetilo devet miliona turista

Najbrojniji su ponovo bili Britanci (10,6 miliona), potom Francuzi (7,6 miliona) a zatim Nemci (7,1 milion).

Kao i u julu Rusi suočeni sa slabljenjem rublje u odnosu na evro i ukrajinskom krizom, bili su za pet odsto malobrojniji nego pre godinu dana.

U prvih osam meseci ove godine broj stranih turista u Sspaniji je povećan 7,3 odsto na godišnjem nivou dostigavši brojku od 45,4 miliona, šsto je apsolutni ikad zabeleženi rekord.
S

trani turisti su u Španiji u prvih šest meseci ove godine potrošili 26,3 milijarde evra, 7,8 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Španija je treća destincija u svetu po posećenosti posle Francuske i SAD. Španiju je 2013. posetilo 60,6 miliona stranih turista. Ova mediteranska zemlji u kojoj nezaposlenost iznosi gotovo 25 odsto u ogromnoj meri zavisi od turističkog sektora u kome je 2012. bilo zaposleno 11,9 odsto zaposlene radne sbage sa 10,9 odsto udela u ukupnom bruto domaćem proizvodu.

Komentari / 0

Ostavite komentar