Zeleni čaj - najzdravije piće na planeti

Dokazano je da dve do tri šoljice ovog napitka dnevno mogu da smanje rizik od kardiovaskularnih oboljenja za 31 odsto, a dijabetesa za čak 42 odsto

Zdravlje 23.09.2014 | 13:29
Zeleni čaj - najzdravije piće na planeti

Bogat antioksidansima i drugim sastojcima korisnim za očuvanje zdravlja, zeleni čaj je najzdravije piće na planeti, tvrde dobro upućeni u moć delovanja biljaka. Dokazano je da dve do tri šoljice ovog napitka dnevno mogu da smanje rizik od kardiovaskularnih oboljenja za 31 odsto, a dijabetesa za čak 42 odsto!

Sastojci prisutni u zelenom čaju, generalno pozitivno utiču na nervni sistem. Zapravo, takozvana katehinska jedinjenja poboljšavaju mentalno zdravlje, sprečavajući nastanak Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

Dokazano je, takođe, da žene koje piju zeleni čaj mogu da smanje rizik od karcinoma dojke za 22 odsto, a muškarci karcinom prostate za 48 procenata. S druge strane, redovno ispijanje ovog napitka smanjuje rizik od karcinoma debelog creva za čak 57 odsto i uništava bakterije koje dovode do karijesa i propadanja zuba.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ZZ

23.09.2014 12:14

Više koristi imamo od zelenog čaja nego od naših političara :)

ODGOVORITE
Name

Драшко

23.09.2014 20:48

Сад ћемо сви покуповати зелени чај и живјети фукарно 100 година. Јадна дјеца неће дочекати да умремо, можда једино од глади

ODGOVORITE