Bogdan otkrio tajnu svog šuta

"Da sam sada otišao u NBA sigurno bih sedeo na klupi, a to neću", dodao je mladi as.

Košarka 23.09.2014 | 09:15
Bogdan otkrio tajnu svog šuta

Iako je sa reprezentacijom Srbije nedavno ostvario neverovatan uspeh i okitio se srebrnom medaljom na tek završenom Mundobasketu u Španiji, za Bogdana Bogdanovića nema odmora! Novopečeni košarkaš Fenerbahčea već se priprema za sezonu koja je praktično iza ugla, a u razgovoru sa turskim medijima otkrio je tajnu izuzetno preciznog šuta. Zbog njegove precizne "prangije" u dresu nacionalnog tima strani komentatori progovorili su srpski, navijači Partizana su neretko padali su u trans, a protivnici u očaj.

"Posle svakog treninga ostajem i uputim po hiljadu šuteva za tri poena. Posle toga sledi 500 šuteva unutar polukruga, pa 500 bacanja, u pet serija po 100 ubačenih. Cilj mi je da ne iskoristim više od 25-30 šuteva preko broja. Osim toga, trenutno radim i po specijalnom programu, kako bih korigovao šut", rekao je Bogdanović.

NBA liga čeka mladog srpskog asa, ali on ne žuri sa odlaskom "preko bare".
"Želja mi je oduvek bila da zaigram u NBA ligi i to i dalje stoji. Da sam sada otišao sigurno bih sedeo na klupi, a to neću. Zato sam ostao u Evropi, izabrao jak klub, u kojem ću nastaviti svoj dalji napredak. Idem korak po korak, pa ćemo videti šta dalje. Sa Fenerom imam ugovor na dve godine, koje planiram da odradim, a posle toga još dve, gde imam opciju odlaska u NBA ligu. Ali, ne razmišljam trenutno o tome", zaključio je Bogdanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar