Mediji razapeli Van Gala!

Debakl Mančester junajteda u petom kolu Premijer lige, u kome je vodio sa 1:3 a izgubio od Lestera sa 5:3, dovela je do prilično brutalnih naslova u engleskoj štampi i to na račun novog trenera ekipe sa Old Traforda, Luja van Gala.

Fudbal 23.09.2014 | 08:15
Mediji razapeli Van Gala!

Van Gal je ovog leta preuzeo Junajted, koji se prošle godine nije proslavio pod komandnom palicom Dejvida Mojesa, naslednika Aleksa Fergusona na toj menadžerskoj poziciji.

Ipak, iako je poznatije ime u svetu fudbala od Mojesa, i iako je od uprave dobio dozvolu da potroši čak 157 miliona funti (oko 199 miliona evra) na pojačanja poput Radamela Falkaa, Anhela di Marije, Luka Šoa, Dejlija Blinda i Markosa Roha, holandski trener doživljava neuspeh za neuspehom.

Ovaj poslednji doveo je do toga da se na naslovnoj strani "Sana" pojavi priča koja je naslovljena rečima "Poniženje Junajteda: Potrošio si 157 miliona a čak si gori i od Mojesa".

Iako engleski tabloidi itekako umeju da se prednjače u senzacionalističkom izveštavanju, ovakav naslov zapravo je i tačan.

Jer, prošle godine je Dejvid Mojes sakupio sedam bodova za prvih pet kola Premijer lige, a Luj van Gal je stigao samo do pet.

Da stvari budu još crnje po ekipu sa "teatra snova", od početka Premijer lige - nikada nije imala lošiji start: rekord je do sada držala 2004. godina i samo šest bodova osvojenih u prvih pet prvenstvenih utakmica, 1992. i 2013. osvojeno je pomenutih sedam - a ovih Van Galovih pet novi je neslavni rekord Mančester junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar