DK: Špance sad predvodi dama!

Gala Leon Garsija izabrana je za selektora Dejvis kup selekcije Španije.

Tenis 22.09.2014 | 22:45
DK: Špance sad predvodi dama!

Bivša teniserka Gala Leon Garsija naslednica je Karlosa Moja na mestu selektora muške teniske reprezentacije Španije.
Karlos Moja podneo je ostavku posle poraza Španije od Brazila (1:3), nakon čega su petostruki šampioni Dejvis kupa ispali iz Svetske grupe.

Moja je rekao da nije bio svestan da će biti tako teško nagovoriti najbolje igrače da igraju za svoj tim, a zatim saopštio da se povlači jer nema nameru da izostaje iz života svoje dece.

Čelnici Teniske federacije Španije načinili su presedan posle eliminacije Španije iz Svetske grupe, prvi put od 1996. godine, i zaposlili Galu Leon Garsiju kao prvu ženu u istoriji koja će predvoditi Dejvis kup tim.

"Posle sastanka u Madridu, kao i u svetlu izjava koje je dao Moja, odlučili smo da Garsija preuzme mesto selektora", navodi se u saopštenju Teniske federacije Španije.

Gala Leon Garsija (40) igrala je 14 godina profesionalno tenis. Najveći uspeh ostvarila je 1996. i 1999. godine, kada je stigla do četvrtog kola na Rolan Garosu, a u karijeri je osvojila samo jednu WTA titulu, 1995. godine na turniru u rodnom Madridu.

Izbor za prvu ženu selektora Dejvis kup tima Španije, koji postoji 114 godina, najveći je profesionalni uspeh Gale Leon Garsije, kojoj je najbolji renking u karijeri 27. mesto na WTA listi, u septembru 2000. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar