Kraj drame u Splitu, bez posljedica

Neimenovani 34-godišnji muškarac uhapšen je u Splitu nakon što je pretio da će zapaliti plin i prouzrokovati eksploziju u stambenoj zgradi.

 

Region 22.09.2014 | 19:41
Kraj drame u Splitu, bez posljedica

Posle nekoliko sati pregovaranja, specijalne policijske jedinice su uspele da ga ubede i on se nešto pre 16.00 predao.

Kako hrvatski mediji prenose nezvanične informacije stanara zgrade u kojoj je živeo uhapšeni, njegovoj pretnji eksplozijom prethodila je svađa sa devojkom.

"Tokom pregovora dogovoreno je da 34-godišnjak sam izađe iz stana što je i učinjeno. Osoba je iz stana izašla bez ikakve sile, pa nije bilo potrebno da nasilno ulazimo u stan. Radi dodatne obrade odveden je na pružanje lekarske pomoći, a neke manje ozlede su mu sanirane na mestu događaja", izjavila je novinarima Antonela Lolić iz splitske policije.

Neimenovani 34-godišnjak se posvađao sa svojom devojkom, inače vlasnicom stana, nakon čega su se i fizički sukobili.

Devojka je u jednom trenutku uspela da pobegne iz stana i zaključa nasilnog muškarca, nakon čega je on zapretio da će se ubiti puštanjem gasa. U jednom trenutku je došao na prozor s koga joj je vikao da se vrati u stan, ali je ona pobegla u obližnji poslovni prostor.

Vatrogasci s policijom kontrolišu prostorije nebodera i koncentraciju mogućeg plina kako ne bi došlo do neke nepredviđene situacije. Nakon toga svi stanari će moći da se vrate u svoje stanove.

Komentari / 0

Ostavite komentar