Žalbe invalida i porodica poginulih

Hoće li konačno, dvadeset godina nakon završetka rata sve porodice poginulih i ratni vojni invalidi koji na to imaju pravo u Republici Srpskoj dobiti krov nad glavom.

Republika Srpska 22.09.2014 | 15:32
Žalbe invalida i porodica poginulih

Vlada je najavila da hoće i to do kraja ove godine ali priča kao i obično ima i drugu stranu medalje. Mnogo je žalbi na postupak stambenog zbrinjavanja. 

Vlada Srpske najavila je da će izgradnjom stanova u naselju Ada u Banjaluci biti završen projekat stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida u najvećem gradu.

Svi, međutim, ne misle tako. Mnogo je žalbi na rad komisija i pri ministarstvu i pri gradu.

Milorad Gligić ratni vojni invalid iz Banjaluke tvrdi da su ga u Vladi odnosno ministarstvu prevarili jer mu nisu u obzir uzeli kompletnu kućnu listu. Računali su, kaže, da je kuća njegovog brata ujedno i njegova.

Žalbe su bile uzaludne, uslijedila je tužba. Milorad tvrdi i da je čitav postupak rangiranja netransparentan i da se stanovi dodjeljuju mimo reda.

„Ja sam treća prioritetna grupa, a istraživanjem sam, jer ne dozvoljavaju uvid, utvrdio da su stanove prije mene dobili i oni iz četvrte prioritetne grupe", kaže Milorad Gligić.

U ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite nisu mogli da nam pojasne slučaj Gligić jer su nadležni iz resornog Odsjeka službeno odsutni.

Žalbi ima i na podjelu novčanih sredstava za izradu stambenih objekata.

Porodica Papić iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke godinama pokušava da dokaže da je prevarena.

Na raspisanom konkursu ova porodica poginulog borca bila je prva da bi taj konkurs naprasno poništio bivši gradonačelnik Dragoljub Davidović i stvorio im ogromne finansijske probleme.

Aktuelni načelnik Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu u Banjaluci ne želi previše o periodu vladanja bivšeg gradonačelnika. Milenko Vučeta načelnik odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu grada Banjaluka samo nagovještava da priča nije završena.

Zanimljivo, ali Skupština grada o problemu stambenog zbrinjavanja i sredstvima neophodnim za završetak projekta rijetko zasjeda.

Opozicioni odbornici takodje navode da je sve netransparentno.

Vlada Srpske najavila je da će projekat stambenog zbrinajavanja svih porodica poginulih i ratnih vojnih invalida u Srpskoj konačno dvadeset godina nakon rata biti završen do kraja ove godine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

...

22.09.2014 13:40

Hoce li ikad doci vrijeme da se borci postuju,oni ljudi koji su stvorili ovu drzavu,a o kojima niko ne brine.Dosta vise sa tim porodicama poginulih,roditelji su uglavnom umrli,a njih mi je najzalije,supruge palih boraca imaju po 600-700 KM penzije,djeca palih boraca,koja uzgred budi receno i vise nisu djeca,to su odrasle osobe.Zao mi je invalida i boraca,stariji su to vec ljudi,a niko ih ne gleda.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

22.09.2014 13:43

Ajde da vidimo šta je crvena vlast uradila dobro za bilo koga ko nije njen član.Veliko ništa!A pošto je radila samo za sebe i članove svoje sekta,moralo je biti netransparentno,pa neće valjda onima iz suprotnog tabora polagati račune!Bahatost bez granica!Ali još samo dvadesetak dana!

ODGOVORITE