Pritvor za Petrovića i Trifkovića

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Nenadu Petroviću i Mići Trifkoviću osumnjičenim da su krali dokazni materijal u Sudu i Tužilaštvu BiH i prodavali ga.

Bosna i Hercegovina 22.09.2014 | 13:16
Pritvor za Petrovića i Trifkovića

Trifković, kao vozač zaposlen u Tužilaštvu BiH, i Petrović, kao referent specijalista za izvršenje krivičnih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH, sumnjiče se da su počinili produženo krivično djelo pronevjera u službi i tešku krađu.

Sud je uvidom u dokazni materijal utvrdio da postoji sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja se terete, te im odredio pritvor, koji može trajati do 18. oktobra. Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili ponoviti ili dovršiti krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.

Trifković /45/ i Petrović /48/ uhapšeni su 19. septembra po nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje da su duži period unutar kompleksa pravosudnih institucija krali dokazni materijal, čijom su prodajom ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vasilije

22.09.2014 13:47

Pa to su poslušnici vladajućeg režima.Čija vlast -toga i sudstvo.Kakva vlast -takvo i sudstvo,i sve rečeno.Propast na sve strane!Ide oktobar!

ODGOVORITE