Bez Nadala u Premijer ligi

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je zbog zdravstvenih problema učešće u prvoj Međunarodnoj premijer ligi (IPTL), krajem novembra u Mombaju.

Tenis 22.09.2014 | 11:59
Bez Nadala u Premijer ligi

"Sa žaljenjem vas obavestavamo da zbog zdravstveih razloga Nadal neće igrati na ovom takmičenju", saopštio je Nadalov stručni tim na Tviteru.

Dvadesetosmogodišnji Španac je prošlog meseca odustao od US Opena, pošto se nije oporavio od povrede ručnog zgloba desne ruke, koju je zadobio na treningu.

Nadal je trebalo da igra u timu sa bivšim prvim teniserom sveta Amerikancem Pitom Samprasom u takmičenju koje je organizovano kao ekipno, uz učešće četiri tima.

Domaćini takmičenja su i Filipini, Singapur i Ujedinjeni Arapski Emirati, a nadmetanje će biti organizovano po uzoru na indijsku kriket Premijer ligu, uz ukupni nagradni fond od 29,7 miliona dolara.

Učešće u ligi potvrdili su i prvi teniser sveta Novak Ðoković, Amerikanka Serena Vilijams, kao i najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović.

Uz njih, igraće još i Britanac Endi Marej, Francuz Žo Vilfred Conga, Ruskinja Marija Šarapova i Dankinja Karolina Voznijacki.

Timovi će se takmičiti u singl i dubl konkurenciji, kao i u miks dublu i singlu legendi.

Ðoković će voditi tim koji još čine Karolina Voznijacki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Goran Ivanišević, Malek Džaziri i Martina Hingis, a koji će igrati u Dubaiju 11, 12. i 13. decembra.

Ivanovićeva je u ekipi koju je trebalo da predvodi Nadal, u Mumbaiju, od 6. do 8. decembra, a tu su još Gael Monfis, Rohan Bopana, Sanja Mirza i Fabris Santoro.

Komentari / 0

Ostavite komentar