Ivanovićeva osvojila Tokio

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je 15. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu VTA turnira u Tokiju, savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:2, 7:6 (7:2).

Tenis 21.09.2014 | 12:15
Ivanovićeva osvojila Tokio

Posle Oklenda, Montereja i Birgmingema srpska teniserka je došla do četvrtog trofeja ove godine koji joj je doneo ček na 106.670 dolara i 470 bodova. Ovom pobedom Ana Ivanović je skočila na 5. poziciju u trci za plasman na završni turnir sezone u Singapuru na kojem će učestvovati osam najboljih teniserki u tekućoj godini.

Odlična igra naše Ane. Tokom celog turnira igrala je fantastično, a kao kruna toga došla je pobeda u finalu. Prvi set je lako rešila u svoju korist. Uspela je tri puta da oduzme servis protivnici, a dozvolila je Dankinji da vrati samo jedan brejk.

Mnogo veća borba viđena je u drugom setu Karolina je prva stigla do brejka pri rezultatu 2:1. Ana uspeva da vrati brejk. Potom su protivnice razmenile još po jedan brejk. Zatim je set ušao u mirniji period gde su obe teniserke čuvale svoj servis pa je set ušao u taj brejk.

Ivanovićeva je bila mnogo bolja dozvolivši protivnici da osvoji samo dva poena, a drugi je osvojila za izjednačenje 2:2. potom Ana vezuje pet poena uz tri mini brejka i osvaja set i meč.

Poraženoj Dankinji plasman u finale doneo je 104.891 dolar, plus 305 WTA poena koji su je ostavili u trci za plasman među osam najuspešnijih teniserki u 2014, i odlazak u Singapur.

Ivanović i Voznijacki do sada su odigrale sedam mečeva, a trenutni rezultat je 5:2 za srpsku teniserku.

Komentari / 0

Ostavite komentar