Primera: Real brojao do 8, Atletiku samo bod od Selte!

Fudbaleri Reala ostvarili su najubedljiviji trijumf ove sezone, pošto su u okviru četvrtog kola Primere slavili protiv Deportiva u La Korunji sa 8:2.

Fudbal 20.09.2014 | 23:45
Primera: Real brojao do 8, Atletiku samo bod od Selte!

’Kraljevski klub’ je tako došao do tek druge pobede od početka nove sezone, a ubedljiv trijumf nazirao se već posle prvog poluvremena, kada su vodili 3:0.

Trostruki strelac u trijumfu Reala bio je Kristijano Ronaldo, po dva su dodali Garet Bejl i Havijer ’Čičarito’ Ernandes, a jedini preostali gol delo je Hamesa Rodrigesa.

Na drugoj strani, golove su postigli Haris Medunjanin u 51. minutu iz penala i Toče.

Iako je trijumf Reala veoma ubedljiv, golgetersku seriju gosti iz Madrida započeli su tek u 29. minutu. Tada je strelac bio Ronaldo, na asistenciju Arbeloe, da bi prednost samo sedam minuta kasnije udvostručio Rodriges. Ronaldo je u 41. minutu postigao svoj drugi gol, a isto kao i Kolumbijcu, asistent mu je bio Benzema.

Posle 20 minuta drugog poluvremena, Bejl je postigao prvi od svoja dva gola, a na drugi je čekao samo osam minuta. Četiri minuta kasnije Ronaldo je već kompletirao ’het-trik’, da bi se dva puta u roku od pet minuta u samom finišu u strelce upisao Čičarito.

Real posle četiri kola sada ima šest bodova, dva više od Deportiva. ’Kraljevski klub’ je trenutno, dok je četvrto kolo još nekompletno, na petoj poziciji, dok je tim iz La Korunje šest pozicija niže.

Predsednik Deportiva la Korunje Tino Fernandes rekao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi sa 8:2 od Real Madrida.

’Kraljevski klub’ je deklasirao Deportivo na gostovanju u okviru četvrtog kola Primere i zabeležio drugu pobedu ove sezone.

„Primili smo fantastične golove, ali je rezultat nije fer odraz onoga na terenu. Ne treba previše da budemo dramatični, to su samo tri boda. Liga je previše duga i borićemo se u svakoj utakmici. Idemo meč po meč“, rekao je Fernandes.

Deportivo je posle četiri kola ostao na četiri boda u Primeri, dok Real ima dva više.

Veliko iznenađenje je napravila Selta, koja je na Visente Kalderonu odolela šampionu, Atletiku iz Madrida, odigravši 2:2.

Primera, 4. kolo:
Petak:
Elče - Eibar 0:2 (0:2)
(Garsija 3, Albentosa 42)
Subota:
La Korunja - Real Madrid 2:8 (0:3)
(Ronaldo 29, 41, 78, Hames 36, Bejl 66, 74, Ćićarito 88, 92)
18:00 Atletik Bilbao - Granada 0:1
20:00 Atletiko Madrid - Selta 2:2
22:00 Espanjol - Malaga
Nedelja:
12:00 Real Sosijedad - Almerija
17:00 Viljareal - Rajo Valjekano
19:00 Kordoba - Sevilja
21:00 Levante - Barselona
Ponedeljak:
20:45 Hetafe - Valensija

Komentari / 0

Ostavite komentar