JSL, 6. kolo: Zvezda sigurna sa Pazarom

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar na Marakani sa 2:0, u 6. kolu Jelen Superlige.

 

Fudbal 20.09.2014 | 23:00
JSL, 6. kolo: Zvezda sigurna sa Pazarom

Tim Nenada Lalatovića se nakon kontroverznog remija u Kruševcu vratio na pobednički kolosek i ostvario je još jedan trijumf bez primljenog gola.

Oba gola postigao je Đorđe Rakić, prvi u 14. a drugi u 53. minutu. Zvezda se ovom pobedom vratila na čelo tabele barem do nedelje kada Partizan gostuje Radničkom u Kragujevcu. Crveno-beli sada imaju 16 bodova i gol razliku 9-0, pa golman Rajković još nije primio gol u sezoni.

U startnoj postavi crveno-belih zaigrao je Miloš Bosančić koji je pokazao da će, kada uđe u formu, biti dostojna zamena Nenadu Milijašu, a u drugom poluvremenu Lalatović je priliku pružio i Aleksandru Kataiju.

Fudbaleri niškog Radničkog došli su do prvih bodova od početka sezone pošto su na svom terenu slavili protiv Rada sa 3:0 u šestom kolu Jelen Superlige.

U okviru subotnjih mečeva šestog kola pobede su zabeležili i OFK Beograd, Mladost, Crvena zvezda i Vojvodina, dok su dva meča završena rezultatom 1:1.

OFK Beograd je slavio protiv Voždovca sa 1:0 golom Ivana Vukovića iz penala u nadoknadi vremena, tim iz Lučana sa 2:1 bio bolji od Borca sa 2:1, dok je Vojvodina sa 5:2 bila bolja od Spartaka.

Crvena zvezda se vratila na čelo tabele pobedom nad Novim Pazarom sa 2:0, a kolo u nedelju od 16 časova zatvaraju Radnički 1923 i Partizan, koji i dalje ima šanse da nastavi maksimalni skor.

Rezultatom 1:1 završeni su dueli Jagodine i Napretka, odnosno Čukaričkog i Donjeg Srema.

U Nišu, mreže su tokom prvih 45 minuta mirovale, da bi domaći tim u vođstvo doveo Đilas u 53. minutu. Prednost Radničkog u 75. minutu udvostručio je Vladimir Đorđević, da bi konačan rezultat u samom finišu meča postavio Pavle Popara.

Ekipa Mladosti je do trijumfa došla golovima Patrika Frajdeja i Igora Zonjića u 29, odnosno 35. minutu, dok je jedini gol za Borac postigao Dejan Đenić. Gosti su u finišu meča ostali sa desetoricom igrača pošto je Aleksandar Gojković dobio direktni crveni karton.

U Jagodini, domaći tim je vodio od 17. minuta golom Miloša Lepovića, da bi Nemanja Janičić pogotkom u 72. minutu doneo Napretku bod.

U večernjem terminu, u Novom Sadu je viđeno sedam golova, a najbolji u trijumfu Vojvodine bio je Lazar Veselinović, strelac četvrtog i petog gola. Prethodno su golove za domaći tim postigli Enver Alivodić, Mijat Gaćinović i Marko Poletanović. Na drugoj strani, poraz Subotičana su ublažili Vladimir Torbica i Novica Maksimović.

Čukarički i Donji Srem su na Banovom brdu podelili bodove, a gosti su od 81. minuta igrali sa desetoricom, posle isključenja Dušana Punoševca. Donji Srem je bio u vođstvu od 43. minuta, kada je strelac bio Bojan Beljić, a bod domaćinu je doneo Nenad Mirosavljević u 75. minutu.

Jelen Superliga, šesto kolo
subota, 20. septembar
OFK Beograd – Voždovac 1:0
Vuković 90
Jagodina – Napredak 1:1
Lepović 17 – Janičić 72
Mladost – Borac 2:1
Frajdej 29, Zonjić 35 – Đenić 55
Radnički Niš – Rad 3:0
Đilas 53, Đorđević 75, Popara 90
Crvena zvezda – Novi Pazar 0:0
Vojvodina – Spartak 5:2
Alivodić 16, Gaćinović 21, Poletanović 52, Veselinović 56, 85 - Torbica 67, Maksimović 87
Čukarički – Donji Srem 1:1
Mirosavljević 75 - Beljić 43
nedelja, 21. septembar
Radnički 1923 – Partizan 16.00

Komentari / 0

Ostavite komentar