Vučić: Ukinućemo roming u 5 zemalja

To se odnosi na Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, rekao je premijer posle zajedničke sednice Republike Srbije i Republike Srpske.

Svijet 20.09.2014 | 17:43
Vučić: Ukinućemo roming u 5 zemalja

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi za nekoliko meseci trebalo da bude operativno sprovedena mogućnost da ne bude rominga na teritoriji pet zemalja regiona.

To se odnosi na Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, rekao je premijer na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice Republike Srbije i Republike Srpske.

"Posle svih sporazuma koje potpišemo, ostaje da se razgovara i sa operaterima", rekao je Vučić i zaključio da je ukidanje rominga direktna korist i ne mala stvar za sve građane ovih zemalja.

Vučić je izjavio da je na današnoj sednici vlada Srbije i Republike Srpskekonstatovano da je postugnut napredak u saradnji u svim oblastima, kao i da je dogovoreno formiranje Koordinacionog tela koje bi se bavilo zajedničkim razvojem poljoprivredno- prehrambene i industrijske proizvodnje.

"Dogovorili smo se danas da formiramo Koordinacinono telo koje bi činili ministri privreda, poljoprivrede, trgovine... za pripremu zajedničkog razvoja proizvodnje i preradu i poljoprivrednih i svih drugih proizvoda i mogućnosti zajedničkog izlaska na treća tržišta", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Željkom Cvijanović u Palati Srbija.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dok

20.09.2014 15:54

Sta se ima razgovarat sa uciteljicom,o cemu.O tome da su Dodikovi pokupili i robne rezerve,i sve opustosili po RS.Da je RS najjadnija i najsiromasnija na Balkanu.Plate mizerija penzije smijurija i ko ovde glumi budalu.Sta se to moze razgovarat sa takvim politicarima,poltronima vlasti Milorada Dodika.

ODGOVORITE
Name

Mr. Šunjić

20.09.2014 16:35

E nešto mi se ni ovaj mali Vučić ne gotivi. Ja znam da je sjednica planirana možda i godinu ranije, ali baš sa Bijelim Čizmicama razgovarati o politici??? Da sam na njegovom mjestu, i da narodu želim "dobro", nikada se nebi pojavio dan uoči izbora! Ako treba slagao bih kao nekada u školi, bolio me stomak, nisam stigo na autobus... On bi trebao da zna kako naš narod razmišlja, i da ova sjednica ima kontra efekat. Sada je Milokrad ispao najbolji za rs, jer zašto bi se uopšte "medijski najizvikaniji junak" Vučić sastajao sa njima. Veoma kontraproduktivno (osim ako nisu u kakvome talu skupa)!!! Pevajmo narode :-)

ODGOVORITE
Name

BiH

20.09.2014 16:48

Ideja za pohvalu ( koliko je ostvarljivo) samo mislim Vucicu da si razgovarao sa osobama kome je samo licni interes u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Eu

20.09.2014 20:32

Ni u Eu ne ide lako sa ukidanjem postepeno ga smanjuju al zasad je manji trošak jer je operaterski lobi prejak a ovo je glupa izjava pa možete vi dogovoriti al operateri su ti koji odlučuju a ne vucic i dodik

ODGOVORITE
Name

Re: EU

21.09.2014 04:38

Mislis da drzava nema mehanizme da "prisili" operatere na ukidanje rominga. Ja mislim da ima!!!

ODGOVORITE
Name

Akteri nebitni

21.09.2014 07:59

Ljudi, koga briga ko ce potpisati, bitno da se narod sa obe strane Drine sto vise i lakse poveze... korak po korak :)

ODGOVORITE
Name

Kapetan

21.09.2014 14:40

Jedini pravi srpski put je onaj kojim nas vodi Vučić. Uskoro će mu se pridružiti i Ognjen Tadić da najizad prodišemo i počnemo normalno da živimo

ODGOVORITE