NDP: Gavranović (SNSD) sredstvima građana finansira kriminalce

Republika Srpska 19.09.2014 | 14:37
NDP: Gavranović (SNSD) sredstvima građana finansira kriminalce

Naime, saglasnošću SNSD-ove vlasti i prvog čovjeka Banja Luke Slobodana Gavranovića,svojevremeno je 20 lica dobilo sredstva u iznosu po 8.000,00 km na ime „realizacije malihposlovnih projekata u sferi zapošljavanja i samozapošljavanja“.

Branka Brajić, jedna od srećnih dobitnica ovog novca se stoga sinoć, javno, putem RTRS-a zahvalila na ovoj velikodušnosti, u ime svih srećnika iz ove odabrane družine koji su se olako dočepali budžetskog novca .

Međutim, naša saznanja upućuju na to da je Branka Brajić, zajedno sa svojim suprugom Pavlom, suvlasnik preduzeća Mek Milan Banja Luka - firme koja je prije nekoliko godina pravosnažno presuđena za utaju poreza.

Nakon toga, dotična Branka Brajić, ponovo sa suprugom, je formirala drugo pravno lice „LAĐA“d.o.o. – u stvari firmu nasljednicu ugašenog poreskog dužnika Mek Milan d.o.o.Poreska uprava je protiv supružnika Brajić, novembra mjeseca prošle godine, podnijela krivičnu prijavu za utaju poreza od preko milion maraka.„Uspješna“ i očigledno vlastima bliska Branka Brajić je suvlasnik i preduzeća „Mek Milan namještaj“ d.o.o. protiv koga je u julu prošle godine Poreska uprava Republike Srpske podnijela krivičnu prijavu za poslovnu prevaru i utaju poreza od 686 hiljada maraka.

Jasno je, dakle, da oni koji su pravosnažno presuđeni, protiv kojih se vode istražne radnje za milionske utaje poreza i prevare, od grada Banjaluke i njegovog gradonačelnika, su nagrađeni sa 8 hiljada maraka za famozno „samozapošljavanje“.

Ova, očigledno kriminalna farsa SNSD-a je upotrebljena u funkciji finansiranja predizborne kampanje i dobijanja političkih poena kod građana, kojima je SNSD ponovo zavukao ruku u džep.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da utvrdi pravu istinu u dodjeli ovih sredstava, jer je očigledno, da nam samo ovaj jedan primjer daje za pravo da sumnjamo u pravičnost raspodjele javnih sredstava, koja pripadaju svim građanima Banjaluke, a ne samo kriminalizovanim strukturama SNSD-a i njegove vrhuške na čelu Banjaluke.

INFORMATIVNA SLUŽBA NDP-a

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

neutron

19.09.2014 12:41

A sto se cudite, sto bi rekao Muta Nikolic, pa to je normalno. lopovi kradu, a sta ce drugo.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

19.09.2014 13:18

Uzaludno je pozivati i ministra i bilo koga,šta je vama,vrana vrani oči ne vadi.Mogu još 22 dana da muljaju,ali nek se pripaze-od oktobra će svi na sanaderov drum.

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

19.09.2014 13:46

SNSD-ovi gradonacelnici Davidovic i Gavranovic su unistili BL!

ODGOVORITE
Name

Nenad

19.09.2014 14:49

SNSD je svojom neodgovornom politikom zavio Republiku Srpsku u crno!

ODGOVORITE
Name

BLUKA

19.09.2014 18:15

TO SU GROBARI GRADA BANJA LUKE A I NAS POSTENIH PRIVATNIKA NEMA ISPRAVNE GRADJEVINSKE DOZVOLE DA JE IZDATA A DA ZA NJU NIJE DAT STAN OD STO KVADRATA A PLUS MALVERIZACIJE OKO KOMUNALNE NAKNADE i OKO PLACANJA ZEMLJISTA KUVALJI TIHI 1 200 000 KM A ZEMLJA NIJE NJEGOVA A PARE NISU VRACENE ITD ITD ALI 12 OKT CE BITI POCETAK NJIHOVOG KRAJA A I ONE VILE PREKO PUTA ZGRADE VLADE STO PRODAJE HIDRO KOP BABIC RADE SVE SE ZNA CIJE JE I JOS MNOGO TOGA ALI GROBARIMA DOLAZI KRAJ ROBIJA I TO OROCENA NAPRIJED OPOZICIJO DO POBJEDE BL JE UZ TEBE

ODGOVORITE
Name

Izgubljeni slučaj

01.10.2014 06:08

Draga "INFORMATIVNA SLUŽBO NDP-a", Molim Vas da napišete puni naziv jer ova skraćenica je nepoznata ljudima pa ova reklama koju pravite gradonačelniku, Razvojnoj Agenciji i indirektno SNSD-u neće imati dovoljno efekta. Vi ste nevjerovatni, pa lupate podatke koji nemaju nikakva smisla i ništa sa istinom nemaju zajedničko. Nesvjesno i glupo poručujete ljudima kako gradonačelnik Banjaluke zapošljava ljude u PROGRAMU!! Tako neko ima programe i po njima zapošljava i to još neko podržava... Draga gospodo, ja sam zbog takvih zadnji put bio u zadnjem redu stare nam partije , davne 1988. godine, a kad vidim vašu borbu za vlast, povraća mi se od nje. Vi vidite oko sebe crno i kriminal i korupciju i kod vas ništa ne može i tako ćete skončati svoje bijedne živote jer samo kritikujete druge i uz to širite dezinformacije. Na taj način nigdje vas neće biti, nego pokušajte prezentirati nešto što je vaše, izuzimajući iz toga saopštenja koja su štetna za vas, a afirmativna za vašu konkurenciju i sve to uz gomilu LAŽI I DEZINFORMACIJA.

ODGOVORITE