Što je Fulam otjerao diktatora Magata?

Feliks Magat dobio nogu na Krejven kotidžu pošto ekipa više nije mogla da trpi njegovu samovolju.

Fudbal 19.09.2014 | 15:30
Što je Fulam otjerao diktatora Magata?

Doveden je kako bi u tabor Fulama uveo nemačku disciplinu, ali se ispostavilo da njegove metode jednostavnosu nisu za Englesku. Jedino moguće bilo je da se dve strane raziđu, pa je uprava kluba smenila šefa struke posle sezone koju je i sam Feliks Magat nazvao katastrofalnom.

I ne misli se tu samo na rezultate, iako je nepobitna činjenica da je Fulam izgubio status premijerligaša. Još gore je nastavio u Čempionšipu, pa posle sedam kola ima samo bod i 18 golova u sopstvenoj mreži – u proseku tri po meču. Ne, katastrofalni su pre svega bili Magatovi odnosi sa igračima. Nije to disciplina. To je bunt protiv Magatove diktature.

"Feliksova lutrija", termin je koji su navijači skovali, jer ni sami igrači nisu znali da li će igrati ili ne sve do nekoliko sati pred početak utakmice. U prošloj sezoni, Fulam je samo ligaške utakmice igrao sa 39 igrača (najviše u Premijer ligi). U sedam mečeva u Čempionšipu Magat je rotirao njih 29.

Brajan Ruiz, koji je igrajući za Kostariku blistao na Mundijalu u Brazilu, jedan je od retkih koji nije dobio šansu?

Doduše, Magat je još ranije doveo "svoje”"igrače. Njih čak 11 je stiglo na Krejven Kotidž ovog leta. Uključujući tu i 11 miliona funti vredni napadač Ros Mekormak. Gazda kluba Šahid Kan uložio je veliki novac još prošle sezone,a posle rastanka sa Martinom Jolom i Reneom Melenstinom nije želeo da i dalje luta. Pružio je poverenje nemačkom strategu uprkos eliminaciji iz elite, obezbedio mu budžet za pojačanja… Prevario se.

Greška bi mogla skupo da ga košta. Ruiz je besan, jer je celo leto trenirao u razvojnoj ligi. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a šanse da ga produži su... Pa, ne postoje. Kostas Mitroglu je prosleđen Olimpijakosu na pozajmicu. U Fulamu očigledno ima i boljih napadača samo mi ne razumemo fudbal pa to ne vidimo? Ne, biće da je Magat jednostavno preterao u veštačkom nametanju autoriteta.

Den Burn, primera radi, početkom sezone nije bio ni u protokolu, samo da bi potom odmah uskočio u startnih 11. Fernando Amorebijeta, bivši štoper Atletik Bilbaa, ovosezonski debi upisao je tek u prošlom kolu u porazu od Notingem Foresta.
"Magat je veoma težak čovek. Njegovo glavno oruđe je da pokuša da psihički i fizički izmaltretira igrače i onda da se nada da će nekako izvući rezultat iz toga", prisetio se Bred Hangeland, koji je prešao u Kristal Palas kada mu je Magat letos pocepao ugovor?!

Ekipu će u subotnjem susretu sa Blekburnom voditi Kit Simons, do sada trener mladog tima Fulama. Pomagaće mu bivši trener Vest Bromvič Albiona Stiv Klark i Tim Šervud, nekadašnji šef strukeTotenhema.

Komentari / 0

Ostavite komentar