Britanski mediji o meču Partizan - Totenhem

"Lider srpske Superlige završio je utakmicu čvršće od Totenhema, ali je i retko ugrožavao Uga Lorija", konstatuju novinari u Londonu, uz zaključak da su crno-beli ipak zaslužili gol.

Fudbal 19.09.2014 | 09:00
Britanski mediji o meču Partizan - Totenhem

Utakmica Partizana i Totenhema očekivano je privukla veliku pažnju i u britanskim medijima. Evropski debi Maurusija Poketina u Humskoj intrigirao je novinare, koji su posle borbenog remija zaključili:

"Totenhem se čvrsto držao u zastrašujućoj atmosferi i počeo kampanju u Ligi Evrope teško izborenim remijem na gostovanju Partizanu. Kada je menadžer Maurisio Poketino odlučio da u severnom Londonu ostavi petoricu igrača, bilo je očekivano da njegov tim bude na teškom testu. Tako je i bilo", konstatuje "Gardijan".

Taj list zaključuje da je Totenhemu manjkalo kreativnosti, ali i da se "odlučno branio" da bi osigurao poen u atmosferi koja obeshrabrljuje. Kao što je i bilo očekivano, posvećena je i pažnja antisemitskoj paroli na južnoj tribini.

"Neki navijači su istakli nešto što je, po svemu sudeći, antismetiska parola. Bio je to neukusan prizor i Totenhem bi mogao da se žali nadležnim organima UEFA, samo dve godine od kada je engleska mlada reprezentacija bila vređana na rasnoj osnovi u Srbiji", piše "Gardijan".

"Bi-Bi-Si" je u izveštaju podsetio da je za Partizanom serija od 11 utakmica bez poraza, kao i da su najbolje šanse viđene u kaznenom prostoru gostiju.

"Partizan je završio meč kao čvršći tim, ali je tek u nekolko navrata testirao golmana Uga Lorija. Možda će gosti žaliti što tokom prvog poluvremena nisu uradili više u napadu - bar što nisu uputili šut u okvir gola".

"Bili su oštri i energični, diktirali tempo i imali monopol u posedu lopte, uprkos neravnom terenu i bučnoj atmosferi. Samo je prečka sprečila Kejna u prvom minutu. Dobio je priliku iako je Roberto Soldado zalečio problem sa vratom i leđima", piše britanski javni servis, uz statistički podatak:

"Devet igrača Totenhema pokušalo je u prvom poluvremenu više puta da doda loptu od Nikole Drinčića, koji je bio najbolji dodavač Partizana, sa 18 proigravanja saigrača".

"Dejli mejl" istakao je da je Maurisio Poketino debitovao na međunarodnoj sceni "dosadnim remijem".

"Učešće u svakom kupu mora da počne odnekud. Ali, ako Totenhem hoće da osvoji Ligu Evrope ove sezone, onda će ova 'jednolična pat pozicija' teško naći mesto na nekom DVD-u posvećenom tom uspehu. Kao što i biva sa remijima bez golova - ovo je bilo prilično užasno", piše taj list.

"Ali, kada Maurisio Poketino u ranim časovima sledećeg jutra dođe u Englesku, znaće da je moglo da bude i mnogo lošije za njegov tim. Osim početnih deset minuta, Partizan je dominirao utakmicom, bez postizanja gola, koji je verovatno zaslužio. Poketino je napravio deset promena u odnosu na prethodnu prvenstvenu utakmicu sa Sanderlendom. Samo je Ugo Lori sačuvao svoje mesto", iznosi "Dejli mejl".

Komentari / 0

Ostavite komentar