DK: Srbija - Hrvatska, reakcije

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da je zadovoljan žrebom za Dejvis kup, u kojem naš tim igra sa Hrvatskom u prvom kolu. Hrvatski teniser Borna Ćorić smatra da nacionalni tim može da pobedi selekciju Srbije ukoliko u protivničkom sastavu ne bude prvi reket sveta Novak Đoković.

Tenis 18.09.2014 | 23:00
DK: Srbija - Hrvatska, reakcije

Srpski teniseri će od 6. do 8. marta dočekati Hrvatsku u prvom kolu Svetske grupe elitnog takmičenja, odlučeno je žrebom u Dubaiju.

“Ovo je dobar žreb za nas. Mi ćemo biti dobri domaćini, kao i svakog puta. Pobedili smo Hrvatsku u Splitu. Ovo je veliki šampionski tim, imaćemo širi spisak igrača i vrlo dobar Dejvis kup tim za sledeću sezonu”, rekao je Obradović.

Obradović je istakao zadovoljstvo što je naš tim u podmlađenom sastavu obezbedio opstanak u elitnom društvu.

“Igramo kod kuće, a znamo kakvu publiku imamo. Bitnije je da je sledeća godina velika Dejvis kup godina za nas. Trojica velikih igrača nisu igrala za nas ove godine. Imamo i mlade koji su stasali i pokazali da su spremni za velike rezultate”, naglasio je Obradović.

U Dubaiju je žrebom je odredjeno da se teniseri Hrvatske i Srbije sastanu sledeće godine u 1. kolu Svetske grupe Dejvis kupa, a domaćin duela koji je na programu od 6. do 8. marta biće Srbija.

"Žreb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako igra mislim da svejedno možemo da se nadamo ukupnoj pobedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobedu", izjavio je Ćorić za hrvatski portal Index.hr.

U jedinom dosadašnjem dvoboju Hrvatske i Srbije u Dejvis kupu, pre četiri godine u Splitu, Đoković je predvodio srpski tim do ubedljive pobede u četvrtfinalu (4:1).

Bolji iz meča Srbija - Hrvatska plasiraće se u četvrtfinale Svetske grupe, gde će od 17. do 19. jula igrati sa pobednikom susreta Argentina - Brazil.

Komentari / 0

Ostavite komentar