LE: Partizan uzeo bod Totenhemu!

Fudbaleri Partizana osvojili su veliki bod na startu Lige Evrope, pošto su na svom stadionu u Humskoj odigrali nerešeno 0:0 sa Totenhemom, u prvom kolu grupe C, a činilo se da je srpski viceprvak mogao i do celog plena. U drugom meču ove grupe takođe nije bilo pobednika, jer su Bešiktaš i Asteras remizirali 1:1.

Fudbal 18.09.2014 | 21:10
LE: Partizan uzeo bod Totenhemu!

Crno-beli su pružili više nego dostojan otpor favorizovanom premijerligašu, koji je nastupio bez pet glavnih aduta, a trener gostiju Maurisio Poketino je "promešao karte". Njegov kolega Marko Nikolić se sa druge strane opredelio za igru sa tri štopera, s tim što je Branko Ilić bio ispred tandema Stanković - debitant Ćirković, dok je Lazović bio sam u napadu, što se ispostavilo kao dobar potez.

Gosti su izvršili pritisak u uvodnim trenucima kada su imali i najbolju šansu pošto je Hari Kejn iskosa sa leve strane već u drugom minutu izdrmao prečku, ali je Partizan nakon toga uspeo da prebaci težište igre na polovinu rivala.

U 15. minutu Grbić je odlično prošao po desnom krilu i "zalomio" Dejvisa, mogao je i da šutira, ali se odlučio da proigra Lazovića, koga je Facio izblokirao.

Srpski viceprvak prepustio je gostima iz Londona inicijativu i vrebao šansu iz kontri, najviše problema stvarao mu je brzonogi Tauzend, koji ipak nije mogao sve sam, pa je Partizan imao najbolju šansu.

Odbrana Totenhema očajno je reagovla prilikom auta Volkova sa leve strane, lopta je došla do Lazovića koji je ostao usamljen u petercu, ali ga je klizećim startom izblokirao Vertongen i sprečio da matira Ljorisa.

Dobru priliku imali su crno-beli i u samom finišu prvog poluvremena kada je sevnula kontra posle kornera gostiju, Saša Ilić je sa leve strane sjajnom dijagonalom pronašao mladog Pantića, on je umakao čuvaru i ušao u kazneni prostor, ali je šutirao pravo u Ljorisa.

Ni po povratku sa predaha Partizan nije bio u podređenom položaju, naprotiv. Beogradski tim je napado, diktirao ritam i opet zapretio preko Lazovića, koji je opet bio izblokiran na levoj strani, dok je Grbić u nastavku akcije iz 50. minuta slabo šutirao sa ivice šesnaesterca pravo u Ljorisa.

Ušlo se zatim u nešto sporiji ritam, planove Marka Nikolića malo je poremetila povreda Volkova, dok je Poketino na isteku sat vremena igre dodao gas i ubacio Soldada i Lamelu. Ni to nije pokrenulo "pevce", već je opet Partizan bio opasniji, ali je Lazović previše oklevao u 68. minutu i dozvolio da mu Lenon pokvari dobru šansu na desnoj strani.

Gosti nijednom nisu zapretili do kraja, dok su crno-beli mogli i do celog plena, ali su i ovako protiv jednog od glavnih favorita za trofej Lige Evrope najavili da će biti ravnopravan rival u borbi za narednu fazu u grupi C.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rr

18.09.2014 21:10

Nije mi jasno,zasto ovaj Nikolic toliko bojkotuje Fofanu,uporno ga izostavlja,a nema spica pravog u igri.

ODGOVORITE
Name

ZV

18.09.2014 23:51

Prije bih rekao da je Partizan izgubio dva boda . Kao zvezdas igrao sam 1x

ODGOVORITE