Prosinečki neće u Sarajevo, već u Tursku!

Dino Selimović, direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, u razgovoru za MONDO demantovao da će Robert Prosinečki preuzeti klupu tima sa "Koševa" i otkrio da je pred njim novi angažman u Turskoj.

Fudbal 18.09.2014 | 20:15
Prosinečki neće u Sarajevo, već u Tursku!

"Fudbalski klub Sarajevo ima trenera i ime mu je Dženan Uščuplić", rekao je direktor Sarajeva Dino Selimović.

Kako je istakao, kontakt s bivšim trenerom Crvene zvezde i turskog Kajserispora je davno uspostavljen.

"Mi smo davno ostvarili kontakt s Prosinečkim i redovno ga održavamo. Ne samo s njim, nego i s drugim trenerima koji su bili kandidati za dolazaka u naš klub", kazao nam je Selimović, ne krijući da je postojala komunikacija s Prosinečkim.

Direktor bordo tima je dodao da bi bila velika čast da Prosinečki postane šef stručnog štaba tima iz Titove 38b, ali još jednom je naglasio da je ta pozicija trenutno zauzeta.

"U slučaju da nekad u budućnosti Robert Prosinečki preuzme klupu Sarajeva to bi za nas bila velika stvar. Bila bi čast imati jednog takvog trenera na klupi. Ipak, koliko sam ja upoznat, pred njim je novi angažman u Turskoj", rekao je Selimović u razgovoru za MONDO i, možda i nesvesno, nagovestio da će Prosinečki trenersku karijeru nastaviti u Genčlerbirligiju.

Podsećamo, spekulacije da bi Dženan Uščuplić mogao da dobije otkaz na poziciji trenera Sarajeva postale su sve učestalije nakon ispadanja kluba iz kvalifikacija za Ligu Evrope i četiri vezane utakmice u prvenstvu bez pobede.

Nakon što su u sredu savladali Igman i izborili plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, izabranike Dženana Uščuplića očekuje neugodan raspored u prvenstvu.

Prvo im u subotu u goste dolazi uvek neugodna ekipa Olimpica, a zatim za nedelju dana, 24. septembra, igraju zaostalu utakmicu petog kola Premijer lige BiH protiv ekipe Drine iz Zvornika. Sledi potom gostovanje kod Širokog Brijega, a sedam dana kasnije će ugostiti ekipu Slavije.

Komentari / 0

Ostavite komentar