LŠ, 1. kolo - večerašnji raspored

U sredu se nastavlja Liga šampiona, a dan će obeležiti duel šampiona Nemačke i Engleske, Bajerna i Mančester Sitija u Minhenu.

Fudbal 17.09.2014 | 15:00
LŠ, 1. kolo - večerašnji raspored

Interesantno će biti i u drugom nemačko-engleskom okršaju, svojevrsnom "Gasprom" derbiju između Čelsija i Šalkea.

Ukrajinski Šahtjor ide na teško gostovanje Atletik Bilbau, dok Roma čeka CSKA. Barselona kreće od APOEL-a, a PSŽ gostuje Ajaksu. Porto čeka BATE Borisov, dok će u derbiju povratnika Maribor ugostiti Sporting.

Fudbaleri petostrukog prvaka Evrope Bajerna takmičenje u Ligi šampiona ove sezone počeće derbi utakmicom na svom terenu protiv engleskog Mančester Sitija.

"Siti je jedan od 10 najboljih klubova u Evropi. Ipak, naš cilj je jasan, a to je pobeda", poručio je novajlija u timu Bajerna Šabi Alonso.

On će na utakmici u Minhenu debitovati za Bajern u Ligi šampiona.Bavarci su u prošlom kolu Bundeslige kod kuće savladali Štutgart sa 2:0, dok je Siti u Premijer ligi remizirao sa Arsenalom (2:2).

Očekuje se da u timu Sitija zaigra zamenik kapitena reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

U drugoj utakmici E grupe italijanska Roma ugostiće šampiona Rusije, CSKA iz Moskve za koji igra srpski internacionalac Zoran Tošić.

Ekipa Barselone u F grupi dočekaće kiparski Apoel i u tom meču je apsolutni favorit. Katalonci su u prva tri kola Primere zabeležili rutinske pobede pod vodjstvom novog trenera Luisa Enrikea.

Drugi duel ove grupe biće odigran u Amsterdamu, gde će holandski Ajaks ugostiti ekipu Pari Sen Žermena.

U jednom od derbija prvog kola aktuelni lider Premijer lige Čelsi dočekaće u Londonu nemački Šalke, gde će umesto prvobitno najavljenog srpskog sudije Milorada Mažića pravdu deliti Hrvat Ivan Bebek.

"Moramo da budemo oprezni protiv Šalkea. Radi se o veoma dobroj ekipi. Dok sam bio član Marseja igrao sam protiv Šalkea. Važno mi je što mogu ponovo da budem deo takmičenja kao što je Liga šampiona", izjavio je fudbaler Čelsija Loik Remi.

Slovenački Maribor igra u LŠ prvi put od 1999. godine, a sutra će na svom terenu odmeriti snage sa još jednim povratnikom u elitno takmičenje, lisabonskim Sportingom.

Portugalski Porto će u utakmici H grupe ugostiti beloruski BATE Borisov, dok će Atletik Bilbao biti domaćin ukrajinskom Šahtjoru.

Liga šampiona. 1, kolo (20:45h):

Grupa E:
Roma – CSKA Moskva
Bajern – Mančester Siti

Grupa F:
Barselona – APOEL
Ajaks – Pari Sen Žermen

Grupa G:
Čelsi – Šalke
Maribor – Sporting

Grupa H:
Porto – BATE Borisov
Atletik Bilbao – Šahtjor

Komentari / 0

Ostavite komentar