Što je Negredo otišao iz Sitija?

Manuel Pelegrini pojašnjava da je kazna Uefe primorala Građane da se odreknu španskog napadača, ali tvrdi da mu nije jasno zašto evropska “kuća fudbala” ne dozvoljava malima da rastu.

Fudbal 17.09.2014 | 12:30
Što je Negredo otišao iz Sitija?

Mnogi su bili zbunjeni. Alvaro Negredo je od dolaska iz Sevilje ostavio više nego dobar utisak na Etihadu. Ali, samo godinu kasnije krenuo je nazad u Španiju i dres Mančester Sitija zamenio opremom Valensije? Manuel Pelegrini neočekivan potez uprave kluba objašnjava imperativom koji je Građanima nametnula Evropska fudbalska federacija.

UEFA je, podsetimo, zbog kršenja propisa o finansijskom fer pleju Sitiju ograničila spisak igrača za Ligu šampiona na samo 21 igrača. A pošto će Negredo zbog loma metatrarzalne kosti biti van stroja do kraja oktobra izbor je bio logičan.
"Negredo je želeo nazad u Španiju, ali sve počinje sa restrikcijama Uefe o broju igrača, novcu koju smemo da platimo… Imali smo jednog igrača preko limita, svejedno nismo mogli da računamo na Alvara zbog povrede, pa smo procenili da je najbolja odluka za klub da ga pošaljemo u Valensiju", nemoćno slaže ramenima Pelegrini.

Koji će i ubuduće verovatno imati otežavajuće okolnosti prilikom dovođenja igrača. Uefa je klub iz Mančestera kaznila i sa 60 miliona evra, a Siti pritom narednog leta na pojačanja neće smeti da potroši više od te sume. Pelegrinijeva bajka i maltene neograničen budžet udarili su u zid. Čilenac nije srećan zbog toga.
"Teško mi je da razumem zašto se klub kažnjava zbog trošenja novca? Nova uprava je želela da klub raste. Napravili su novi trening centar. Imali su mali tim, plan je bio da ga učine velikim… I onda ga kazniš zbog toga? Nije mi jasno".

Siromašniji klubovi mogli bi da Pelegriniju ponude odgovor. Ali, razumljivo je i što on za sebe traži najbolje. Samo u ovoj narednoj nedelji Siti igra tri ogromne utakmice – u subotu sa Arsenalom, potom sa Bajernom u Ligi šampiona, pa sa Čelsijem sledećeg vikenda. Bez povređenog Fernanda, verovatno i Stevana Jovetića. Ali, sa novajlijem Elijakimom Mangalom i iskusnim Frankom Lampardom u protokolu.

Komentari / 0

Ostavite komentar