Video: Kasiljas - 15 godina na golu Reala!

Tokom tog perioda stajao je na golu 683 puta, a to nikome nije pošlo za rukom od njegovih prethodnika.

Fudbal 17.09.2014 | 11:30
Video: Kasiljas - 15 godina na golu Reala!

U petak je bilo tačno 15 godina, kako je Iker Kasiljas (33) debitovao za Real Madrid protiv Atletik Bilbaa na San Mamesu i odmah se videlo da su dobili golmana za velika dela. Tadašnji 18-godišnjak je noć pre vatrenog krštenja na golu Kraljevskog kluba trebalo da deli hotelsku sobu sa sadašnjim pomoćnikom Karla Anćelotija, Fernandom Jerom, ali je tadašnji trener Džon Tošak odlučio da prespava sam.

„On nosi staru glavu na mladim ramenima“, objasnio je velški stručnjak koji tada nije mogao da računa na Ilgnera (povreda prepona) i Bizarija (povreda ramena).

Danas, posle tačno 15 godina, Kasiljas verovatno oseća isti pritisak pošto je, sticajem okolnosti, skoro izgubio status legende koja ja počela da krcka 16. sezonu u madridskom klubu. Tokom tog perioda stajao je na golu 683 puta, a to nikome nije pošlo za rukom od njegovih prethodnika. Mihel Anhel je, takođe, branio 15 godina, ali sakupio je 346, Garsija Remon za 13 sezona 231, Huanito Alonso za 11 sezona 296 nastupa.

Svi pamte gol iz voleja Zinedina Zidana kojim je Real uzeo titulu šampiona Evrope 2002. godine, a mnogi su zaboravili da je Kasiljas te noći dovodio do ludila fudbalere Leverkuzena.

Kasiljas bi verovatno imao još bolje brojke da nije bio u tihom ratu sa tadašnjim trenerom Reala Žozeom Murinjom, koji je šansu davao Dijegu Lopezu, dok je kod Karla Anćelotija uglavnom branio na mečevima Lige šampiona i Kupa kralja. Situacija se ove sezone promenila, urpkos tome što je na Santjago Bernabeu stigao Kejlor Navas (šesti strani golman u istoriji kluba), pa je Kasiljas ponovo broj jedan.

Komentari / 0

Ostavite komentar