Legenda: Jasna Šekarić 8. put će na OI!

Srpska reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić ispunila je sedmim mestom vazdušnim pištoljem na prvenstvu sveta u Granadi normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Šekarićeva je izborila vizu za Rio pošto je šestoplasirana Mađarica Renata Tobai Silke već osvojila normu malokalibarskim pištoljem.

Ostali sportovi 17.09.2014 | 11:15
Legenda: Jasna Šekarić 8. put će na OI!

Šekarićevoj će Igre u Riju biti osme u karijeri, a do sada je osvojila pet olimpijskih medalja - zlato i srebro u Seulu 1988, kao i tri srebra - na Igrama u Barseloni 1992, Sidneju 2000. i Atini 2004.

A koliko je sam njen plasman na osme Igre veliki podvig najbolje ilustruje podatak da je u istoriji olimpijskih takmičenja do sada samo devet ljudi toliko puta učestvovalo na najvećoj sportskoj manifestaciji na planeti.

Kanađanin Jan Miler (konjički sport) neprikosnoven je sa 10 nastupa, dok Austrijanac Hubert Raudašl (jedrenje) i Letonac Afanasijs Kuzmins (streljaštvo) imaju po devet. Na koti osam su Italijani Pjetro i Rajmondo d’Inzeo (konjički sport), Darvard Nouls (Velika Britanija i Bahami, jedrenje), Danac Pol Elvstrem (jedrenje), Slovenac Rajmond Debevec (streljaštvo) i za sada jedina dama u top deset Jozefa Idem Gverini (Zapadna Nemačka i Italija, kanu).

Od Rija u probranom društvu biće i Jasna Šekarić. Ikona sporta!

Inače, pre Šekarićeve, u reprezentaciji Srbije u streljaštvu olimpijsku kvotu ispunila je i Andrea Arsović u gađanju vazdušnom puškom.

Komentari / 0

Ostavite komentar