Otpušteni carinik odriče se nagrada

Milutin Stojanović, bivši radnik Republičke uprave carina, skoro deset godina ne uspijeva da se vrati na svoje staro radno mjesto. Otpušten je nakon spajanja federalne i carine Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 16.09.2014 | 22:27
Otpušteni carinik odriče se nagrada

Ništa ne bi bilo čudno da za svojih 13 godina rada nije dobio nekoliko odlikovanja zbog borbe u razbijanju lanaca trgovine drogom.

Milutin Stojanović pokušava skoro deset godina da nađe svoje mjesto u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Nakon skoro trinaestogodišnjeg rada, dobio je otkaz 2005. godine kao tehnološki višak Republičke uprave carina, i to nakon spajanja ove carine sa federalnom u današnju Upravu za indirektno oporezivanje.

Pravdu je tražio i na sudu, a povrh svega ima nekoliko odlikovanja za rad u službi, koja mu očigledno nisu pomogla da zadrži radno mjesto.

Stojanović je dobio otkaz za vrijeme mandata Kemala Čauševića. Nakon kolektivne tužbe svih otpuštenih radnika, većina radnika se vratila na rad na određeno vrijeme.

U Upravi za indirektno oporezivanje tvrde da je Stojanović svakako izgubio spor na sudu protiv Uprave.

Milutinu Stojanoviću, kao i svima koji su zbog političkih odluka izgubili poslove sa dugogodišnjim mandatom, očigledno preostaju samo žalbe, mada rijetko koja urodi plodom u našoj praksi.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kolega

17.09.2014 08:19

Kako je moguce da se iz pritvorske celije na mjesto sefa vrate Serifovic,Klopic i mnogi drugi? Pita li se iko zasto zacuta prvi glas protiv kriminala Mehmedalija Osmic koji naprasno dobi prvo mjesto sefa za istrage pa da ne bude malo i mjesto predsjenika sindikata? Odgovor jasan privatnom upravom na cijem je kormilu Dzakula i Bozo Zovko se daje po zasluzi a Osmic i Ilic Vlado su dobro nagradjeni da cute. Ako mediji nece da se bave milijardama ima nas koji cemo pricati pa sta bude. Vjerujem i apelujem na BN da ce u skorije vrijeme opravdati nase povjerenje kao jedini objektivni mediji na prostoru BiH.

ODGOVORITE