Everton dobija nov stadion

Fudbalski klub Everton i gradsko veće Liverpula objavili su da razgovaraju o izgradnji novog stadiona oko milju udaljenog od Gudison parka.

Fudbal 16.09.2014 | 23:15
Everton dobija nov stadion

"Karamele" su na Gudisonu igrale još od 1892. godine, a predsednik kluba Bil Kenrajt da su svi u klubu uzbuđeni zbog prilike da izgrade nov stadion.

"Veoma je uzbudljivo što imamo priliku da obezbedimo lokaciju za novi stadion. Veoma dugo pokušavamo da izgradimo novi stadion, a to što je lokacija tako blizu u srcu naše zajednice je samo bonus", rekao je Kenrajt.

Everton trenutno igra na Gudison Parku koji prima nešto manje od 40,000 posetilaca, a gradonačelnik Liverpula Džo Anderson je istakao da je izgradnja novog stadiona sjajna šansa za razvoj grada.

„Veoma sam zadovoljan što otvaramo ovu uzbudljivu mogućnost za severni deo Liverpula. To je deo grada kome su potrebna velika ulaganja, a ovo je projekat koji to može da obezbedi na najbolji način“, rekao je Anderson.

Uprava Evertona je počela da razgovara sa lokalnim stanovništvom, a zvanični predlog projekta se očekuje u narednih godinu dana, Prethodni planovi Evertona da izgradi stadion van gradskog jezgra Liverpula u obližnjem Kirkbiju bili su žestoko kritikovani od strane navijača.

Komentari / 0

Ostavite komentar