Predizborno obećanje smanjenja poreza

Zakoni iz segmenta oporezivanja najčešće se u Republici Srpskoj donose „ad hok“ samo sa jednim ciljem- punjenjem budžeta.

Republika Srpska 16.09.2014 | 21:30
Predizborno obećanje smanjenja poreza

Da je tako potvrđuju Zakoni o izmjenama i dopunama  zakona o porezu na dohodak i dobit, koje je skupštinska većina  „glatko“ usvojila  u Narodnoj skupštini  ne želeći čuti upozorenja opozicije, privrednika i ekonomista o pojavi dvostrukog oporezivanja. 

Međutim, danas  iz vladajućeg SNSD stižu prijedlozi da bi to trebalo ispraviti.

Slučajno ili ne prijedlozi stižu uoči oktobarskih izbora.

Godinama se u RS upozorava na dvostruka oporezivanja. Vlast  ta upozorenja nije htjela čuti. Međutim, sada, pred izbore iz vladajućeg SNSD stižu drugačije riječi.

Ova stranka  zalaže se za smanjenje poreza na dobit i dividendu sa 10 na osam odsto,  te eliminaciju  dvostrukih oporezivanja.

Najavljuje se i mogućnost višeg poreza  na veća primanja. Ovakve najave u SDS ocjenjuju kao šarlatanske. Zakoni se mjenjaju, a da se prije toga uopšte ne analiziraju efekti  izmjena.Najave izmjena zakona o dobiti i dohotku su neozbiljne.

Pa nismo u cirkusu, čuje se iz  PDP i NDP u kojima  podsjećaju kako je to bilo prije devet godina.

Posljednjih godina zakonske izmjene poreza na dohodak i dobit  bile su najčešće presudne za odlazak investitora sa ovih prostora i preseljavanje sjedišta preduzeća iz RS u Federaciju BiH.

BN TV



Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mia

16.09.2014 18:06

Sramotno je da SNSD priča kako nešto treba promijeniti, oni su skoro 9 godina na vlasti, kako se za 9 godina nisu sjetili da treba nešto mijenjati i poboljšati. Promjene su neminovne i neophodne, ali o njima treba da priča opozicija koja zaista ima plan kako da ih zaista realizuje.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

16.09.2014 18:12

Provjerite da li je Zoran Adzic,sef SNSD-a u Gradisci, razbio auto od Elektrodistribucije Gradiska.Mrtav pijan posle pijanke sa clanstvom u Taxi baru pre neko vece.Provjerite ima li igdje napisan izvjestaj,ili prijava u mupu.

ODGOVORITE