Bar: Ubijen vođa kriminalnog klana

Oko 13:15 časova ispred kafea "Savoja" u centru Bara ubijen je hicem iz snajpera Armin Muša Osmanagić, vođa jednog od kriminalnih klanova u ovom gradu.

Region 16.09.2014 | 14:41
Bar: Ubijen vođa kriminalnog klana

Snajperista je Osmanagića pogodio u stomak, dok je ovaj sedeo ispred " Savoje" a kao kolaterlna greška teško je ranjen i konobar kafića. Inače policija je nedaleko od mesta gde je Osmanagić ubijen pronašla vozilo koje se dovodi u vezu sa ovim zločinom.Petanestak minuta nakon toga usledila druga pucnjava ispred lokala “Perbacco”, a pucnji i dalje odjekuju Barom javljaju crnogorski mediji.Na meti se našao i kafić La eskvina.

U strogom gradskom centru na očigled brojnih prolaznika nepoznati mladić upao je na terasu kafea La eskvina i prema rečima očevidaca, uz pogordne povike ispalio više metaka u pravcu grupe mladića koji navodno pripadaju klanu suprotstavljenom Osmanagićevoj grupi. Nema zvaničnih informacija o posledicama ovog napada.

Osim panike na ulici, policija je blokirala taj deo centra i radi uviđaj.Armin-Muša Osmanagić je u policijskim dokumentima označen kao vođa drugog kriminalnog klana po snazi u Baru. Armin Muša Osmanagić dospeo je u žižu javnosti 2004. godine kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika u ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića.

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru.

Međutim, veće Višeg suda u Podgorici odlučilo je u novembru prošle godine da ne određuje pritvor Osmanagiću, čime je potvrđena odluka sudije za istragu Miroslava Bašovića.Osmanagić je u policijskim dokumentima označen kao vođa jedng od barskih klanova.

Policija sumnja da članovi njegove grupe novac zarađen od nelegalnih poslova "peru' kupovinom nekretnina i ulaganjem u legalne poslove restorane, kazina, kockarnice.

Komentari / 0

Ostavite komentar