Neslavan oproštaj od Mundijala

I Iran pobedio Srbiju (3:1) u poslednjem kolu Grupe E, druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu. "Orlovi" na kraju peti u grupi.

Ostali sportovi 14.09.2014 | 19:19
Neslavan oproštaj od Mundijala

Na prošlom Svetskom prvenstvu u Italiji Srbija je bila treća, borba za zlato izmakla je za malo u duelu sa Kubom. Tačno četiri godine kasnije, "orlovi" završavaju takmičenje u drugoj fazi Mundijala.

Ostvareni rezultat možda nije realan (moglo se više) za generaciju koju vodi Igor Kolaković, ali je po prikazanim igrama u Poljskoj zaslužen. Srbija partijama na Svetskom prvenstvu nije dokazala da joj je mesto među šest najboljih selekcija, iako se sa svim protivnicima, osim sa domaćinom Poljskom u prvom meču, nosila ravnopravno.

Jednostavno, igra "orlova" nije bila dotegnuta, nedostajala je sigurnost, koncentracija i pre svega servis, bez kojeg je značajan rezultat na velikim takmičenjima teško ostvarim.

Na oproštaju od Mundijala, Srbija je doživela treći poraz u nizu. Posle SAD i Francuske, bolji od "orlova" bio je i Iran 3:1 (27:25, 22:25, 25:22, 25:18).

Srbija je na kraju takmičenja u Grupi E zauzela peto mesto, ispred Argentine, Italije i Australije, reprezentacija koje je i pobedila u Poljskoj.

Iran, selekcija koju sa velikim uspehom vodi naš proslavljeni reprezentativac Slobodan Kovač, sa tri boda u duelu protiv Srbije obezbedio je plasman u završnu fazu i imaće priliku da se bori za medalju.

Komentari / 0

Ostavite komentar