Sve što treba da znate o trajnoj šminki

Mnoge žene danas oduševljava pomisao na trajnu šminku jer ne zahteva vreme i trud. Međutim, postoji par stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju pre nego što se odlučite na ovaj korak...

Moda i ljepota 14.09.2014 | 19:19
Sve što treba da znate o trajnoj šminki

Cena - Trajna šminka vrlo je skupa i zato je bitno da, pre nego što se odlučite za proceduru, uzmete u obzir svoje finansijsko stanje.

Razlog - Razmislite dobro zašto ste se odlučili na ovako važan korak. Zato što vam je muka od odlaska u salon, zato što vam je standradna šminka dosadila ili ste alergični na neke od proizvoda? U većini slučajeva, razlog za biranje ovakvog postupka nije dovoljno jak.

Da li ste pogodan kandidat? - Pretpostavimo da imate dovoljno novca i razloga da odete u salon. Da li je vaša koža u stanju da izdrži ovako nešto? Potrebno je da stručnjak analizira vašu kožu i kaže vam da li je ovakva vrsta tretmana pogodna za vas. Ako vaša koža gubi elastičnost ili je osetljiva, velike su šanse da će je trajna procedura dodatno oštetiti.

Bezbednost - Ako je sve u redu i stučno lice vam je dalo odobrenje, važno je da odaberete odgovarajući (po mogućstvu povereni) salon. Lice koje obavlja proceduru mora da bude stručno i trebalo bi detaljno da se posavetujete sa njim pre zakazivanja tretmana. Nemojte birati sumnjiva mesta samo da biste uštedeli nešto novca – posledice mogu biti katastrofalne.

Održavanje - Dešavalo se da osobe koje se odluče za trajni ajlajner, postanu osetljive na određene vrste šminke, sočiva ili kapi za oči. Isto važi i za usne, odnosno proizvode za zaštitu usana. Zato je potrebno da se dobro raspitate kako pravilno održavati šminku.

Rizik - Rizik od pojave komplikacija tokom ove procedure uvek postoji. Naročito ako osoba koja ga obavlja nije najbolje obučena za to. Osip, ožiljci i plikovi samo su jedan od mogućih ishoda. Neki od njih mogu ostaviti trajne posledice i zadati vam muke na svakodnevnom nivou.

Trajnost - Jednom kada je postupak obavljen, ne možete se vratiti na prethodno stanje ili ga menjati. Zato je potrebno da se mentalno pripremite za suočavanje sa rezultatima koji mogu trajati do kraja života, bilo da su odlični ili nezadovoljavajući. Ako ipak odustanete, setite se da je pred vama i dalje obilje mogućnosti za svakodnevno eksperimentisanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar