Hoće li Dodik konačno uspjeti donijeti video klip iz Moskve?

Milorad Dodik i Željka Cvijanović boraviće od 14. do 16. septembra u Moskvi.

Republika Srpska 14.09.2014 | 15:08
Hoće li Dodik konačno uspjeti donijeti video klip iz Moskve?

Taj turistički put njihovi spin doktori smatraju ključnim za izborni uspjeh. Čim je tako, jasno je da vjeruju da su Dodiku i Cvijanovićevoj veoma ugroženi izborni apetiti. Posebno loša dimenzija ovog puta
u Moskvu je što on direktno ugrožava spoljnu politiku Srbije, koja je na tački neutralnosti spram Istoka i Zapada i sukoba oko Ukrajine.

Dodik i Cvijanovićeva svojim predizbornim odlaskom u Moskvu direktno ruše koncept Beograda, koji je jedini moguć u ovom trenutku i stavljaju Srbiju u vrlo težak položaj. Ne treba sumnjati da će Srbija znati odgovoriti ovom direktnom Dodikovom ataku na njene diplomatske napore, a to ćemo uskoro imati priliku i čuti i vidjeti. I to se nimalo neće dopasti vrhu Režima u RS.

Gore od toga je što Dodik za (možda) sličicu sa Putinom, RS stavlja u izuzetno težak politički položaj spram Zapada. Samo osoba koja je potpuno van sebe može jedan mali entitet gurati direktno u žrvanj u kojem najjače svjetske sile melju u punoj brzini.  

Dodik je ustvrdio da će se sastati lično sa Putinom, iako nije znao tačno objasniti zbog čega ide u Rusiju i sa kim se još sve i zašto sastaje u Moskvi.

Zato je, kao i obično, ponovio uopštene fraze da će tamo da razgovara oko privredne saradnje, Južnog toka i finalizacije dogovora oko finansijske podrške.

Kada se vrati iz Moskve, reći će, kao i u ranijim slučajevima, kako su razgovori bili na visokom nivou i da se dogovaralo o značajnim projektima, posebno iz oblasti energetike; da je Ruska Federacija jako
zainteresovana za dalja ulaganja u oblasti Naftne industrije i Elektoprivrede. Sigurno će navesti da će Južni tok ići svojom dinamikom i da je neupitan krak prema RS.

Ponovit će da će Ruska Federacija odobriti značajna sredstva od oko 700 milona evra.

Interesantno je da do sada nikada nismo čuli saopštenje Ruske Federacije o tim konstruktivnim razgovorima. Svaki put kada je nekih kontakata bilo (ako ih je uopšte, čak i u širem značenju te riječi, i bilo), oglašavao se Dodik kao svoj i ruski portparol. On je bio jedini izvor informacija o temama sastanka, zaključcima, dogovorima, pregovorima, tajmingu...  

Kada sagledamo sve obećano, a neučinjeno, zaključimo da nas Ruska Federacija drži pod tačkom „razno“, koja nikako da dođe na dnevni red. Rusija do sada Republici Srpskoj ništa nije pomogla, nego je uvijek gledala samo svoje interese, što je i normalno. Ali je za RS nenormalno, što su oni uvijek na štetu ovog entiteta. (Pa makar bila i ona dva prastara ruska helikoptera za gašenje vatre, koji nikada nisu stigli u RS. Iako ih je Putin obećao, kako je to saopštio njegov povremeni portparol Dodik). Krenimo redom.

Naftna industrija Republike Srpske je prodata za 121 miliona evra, uz uslov da RS izmiri dospjele obaveze Rafinerije u Brodu.

Obećane su velike investicije u modernizaciju Rafinerije i željeznica. Prosta analiza kaže da je RS prodala tri firme za 121 miliona evra, a da je samo za Rafineriju u Brodu ista ta RS vratila preko 200
milona KM dugova. Kada se u taj odnos stave cijena i kapital sve tri firme koje su prodate, dolazimo do računice da je RS za prodaju Naftne industrije još doplatila preko 100 miliona KM. Ako se ovom iznosu dodaju i reprogramirane obaveze za poreze i doprinose od 120 miliona KM (bez kamate), a oko 200 miliona sa kamatom, onda dolazimo do računice da je RS doplatila oko 300 milona KM da bi Rusi preuzeli Rafineriju u Brodu. Iznos od 120 miliona KM, koje je RS reprogramirala Rafineriji u Brodu, na kraju će biti otpisan.

Situacija je još crnja sa RAOP-om oz Istočnog Sarajeva.
Radnicima je rečeno da će ruski kupci da pokrenu proizvodnju, da će izmiriti sve obaveze i da će donijeti blagostanje. Radnici su povjerovali i ostali bez igdje ičega, od proizvodnje nema ništa, ali ona nije ni bila planirana. Kvala je u sledećem: RAOP je od klijenata iz inostranstva, posebno sa Bliskog Istoka, potraživao milione dolara za poslove koji su urađeni do izbijanja ratnih sukoba na prostoru bivše SFRJ. I RS i BiH u međunarodnim okvirima ne znače mnogo, tako da nisu ni imale šanse da naplate bilo šta od ovih sredstava.

Onda su se prevaranti iz vlasti dosjetili, našli su ruske igrače, kojima su prodali RAOP. Time su im predali i potraživanja te firme. Kada ruski igrači zakucaju na nečija vrata, onda je druga priča i dugovi se izmiruju, pa sada ponosni vlasnici RAOP-a naplaćuju novac te firme, jer je to njihovo. Istovremeno, ne pada im napamet da u RAOP bilo šta ulože niti za RAOP bilo šta plate, jer to nije ni bilo planirano.

Kada su Željka Kovačevića upitali zbog čega laže radnike RAOP-a, on je odgovorio : „Šta ima veze, lijepo njima, lijepo meni“.

Treba spomenuti i Litvance, koji su, koliko do juče, bili u SSSR-u i koji su ojadili i još će da ojade RS (Balkan investment banka i Birač Zvornik). Šteta je preko milijardu maraka. Što se zna.

Dodik je jako vješt manipulator i tu je prvak svijeta.
Kada su se desile majske poplave, rekao je da ćemo dobiti značajnu pomoć od Rusije. Rusi nisu poslali ni jednu lopatu, a kamoli nešto više.

Ruska Federacija je ozbiljna država i poštuje Ustave drugih država.

Da se BiH obratila Rusiji za takvim zahtjevom sigurno bi došla pomoć i u robi i novcu.

Evropska zajednica je napravila takav pristup i očekivati je pomoć za oba entiteta.

Takođe, Dodik je rekao da će Rusija odobriti kredit Republici Srpskoj od 700 miliona evra. Od toga ništa nije bilo, niti će biti. Pa je onda išla varijanta da će SBER banka odobriti kredit, što je takođe bila laž. Nakon svega, neko veče je Dodik na ATV-u rekao da je „50 miliona KM već skoro operativno, a oko značajnije cifre se još dogovara“. Sa 50 miliona KM (koji neće biti skoro), Republika Srpska može isplatiti skoro dvije trećine penzija, a nikako sve.

 Što je tiče „Južnog toka“, tu su tek neistine. RS nema veze sa Južnim tokom, jer cjevovod ide kroz Bugarsku i Srbiju, a taj famozni krak Rusi nude svima: Crnoj gori, Makedoniji, Kosovu... (ko god hoće, izvolite, samo platite i sami gradite).

Čak ne igra varijanta ni da se kupi, jer i tu postoje pravila: RS nema nikakve šanse da dokaže potrošnju gasa potrebnu za taj krak, jer nema nikakve potrošače gasa. Firma „Gas RS“ je osnovana samo da se uhljebi Slobodan Puhalac i da krčmi 1,5 milona KM osnivačkog uloga.

Kada se sve svede, Dodik beskrupulozno manipuliše osiromašenim građanima RS i plasira izmišljotine, ne bi li ponovo prevario narod i vladao još neko (kratko) vrijeme.

Najbolji dokaz da se Dodik sastao sa Predsjednikom Ruske Federacije biće TV snimak iz Moskve na kojem se u jednom kadru i to širokom (ali ne i preširokom) vide Dodik i Putin, a ne kao, do sada  foto(montaža) njega i ruskog predsjednika.

Takođe, biće interesantno vidjeti da li će ovaj put išta da saopšti Ruska Federacija, ili ćemo opet imati Dodikov monolog.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

sos

14.09.2014 13:15

Nemoguc je, samo me zanima na sta je jos spreman?'!! GOTOV JE!

ODGOVORITE
Name

batman

14.09.2014 13:18

Vjerovatno nose prvu ratu za dobijanje azila.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

14.09.2014 13:20

Е, шипак, шипак ће донијети тај видео клипак ! Па зар мислите да лидер таквог формата какав је Путин има времена да се слика са оцвалим балканским пробисвијетом...

ODGOVORITE
Name

zuti

14.09.2014 13:28

Majka Rusija, samo su im tu vrata otvorena, za Dodu i Cvijetu.

ODGOVORITE
Name

Soleks

14.09.2014 13:29

Od kada je Putin u SNSD-u?

ODGOVORITE
Name

Ljubomir Marković

14.09.2014 13:30

Konačno dolazi kraj vladavine SNSD-a, Dodika, Željke i ostale crvene bande. Samo hrabro do pobjede. Tadić za predsjednika.

ODGOVORITE
Name

Hercegovina

14.09.2014 13:31

Pa ovo je dno dna, Ruska Federacija, pa to je ozbiljna drzava i Putin ozbiljan presjednik, nije valjda ovaj nas narod vise lud da vjeruje u Miletove bajke. Ja znam da Hercegovina mu vise ne vjeruje, on je prevazisao i samog sebe.

ODGOVORITE
Name

niko_bitan

14.09.2014 13:42

Posto nije nasao uporiste prvenstveno u svom narodu, a potom ni u Srbiji odlucio se na suludi korak guranja ovog dijela Evrope u haos. Putinu bi iskreno mnogo znacilo otvaranje novog zarista ako ne vojnog a ono politickog i svjestan te cinjenice Baja zna da bi za tu akciju bio potreban novac. Baja ce obecati uvodjenja haosa u Republiku Srpsku za uzvrat da dobije novac s kojim ce kupovati glasove. Narod Srpske nikada nije bio u vecoj opasnoti od crnog scenarija nego sada.

ODGOVORITE
Name

Prevarant

14.09.2014 13:46

Samo me zanima zašto Rusiji treba da se bakće s ovim nesrećnikom kad je svima jasno da on radi za Ameriku!

ODGOVORITE
Name

boss

14.09.2014 13:51

Trazi Mile izgovor kada izgubi izbore. Prica ce mu biti da je zapad kriv i da je namjestio izbore zato sto je on blizak Putinu.

ODGOVORITE
Name

zabrinuti gradjanin

14.09.2014 13:59

Baja pozdravlja te Dule iz Sabca i pita sta je sa njegovih 3.000.000 maraka sto si mu ostao duzan od 94-te?

ODGOVORITE
Name

bato491

14.09.2014 14:14

Pa oni Moskve i ne vide, već se slikaju sa voštanom figurom.

ODGOVORITE
Name

baja do jaja

14.09.2014 14:18

Kako cete tek kukati ludi narode kad sve dodje na naplatu.. Kada svako dodje po dio koji mu je Baja poklonio.

ODGOVORITE
Name

Beograd ga šutnuo

14.09.2014 14:22

Kad ga (Dodika) Beograd odbacio,nada se podrški Moskve!

ODGOVORITE
Name

nenad

14.09.2014 14:22

Konačno dolazi kraj vladavine SNSD-a,ovo mu je ostao jos jedini adut da pokusa prevariti narod kako ima podrsku Rusije!

ODGOVORITE
Name

mg

14.09.2014 14:37

Od juce me zbunjuje jedan predizborni plakat SNSD-a na kojem se nalaze fotografije voljenog predsjednika i još voljenije predsjednice a pored fotografije pise DODIK ZELJKA. Pa molim upućene da mi objasne dali su oni vjenčani ili je nešto drugo po srijedi?

ODGOVORITE
Name

Душан

14.09.2014 14:54

Још један у низу маркетиншких трикова који би требало да донесе неке поене код народа,пројектован да се одради ето баш пред изборе, али мислим да народ неће више насјести на такве ствари и да су увидјели да су то само празне приче о неким кредитима и великим улагањима

ODGOVORITE
Name

GOG

14.09.2014 15:03

Nema se Putin vise ni sa kim sastajati, a nema ni Dodik, pa su se nasli. Obojici gori pod nogama.

ODGOVORITE
Name

heo

14.09.2014 15:05

Patoloski lazov iz Laktasa je podmetnut narodu u Republici Srpskoj da nas unisti. Da smo mi Srbi iz Republike Srpske imali svoju obavjestajnu sluzbu nikad nam se Debeli a i ovolike pljacke i stradanja ne bi desila.

ODGOVORITE
Name

cola

14.09.2014 15:09

A ovaj ide putevima Srpske bez zadnje tablice? Nije li to prekrsaj?

ODGOVORITE
Name

bane80

14.09.2014 15:10

Sto ih ne nalijepiste na kombi da se ne guzvaju na zafiri:-)

ODGOVORITE
Name

BiH

14.09.2014 15:19

Naravno da nece donijeti nista, a za to ce vjerovatno okriviti medijsku kuci BN TV za hajku na njega.

ODGOVORITE
Name

Gavro

14.09.2014 15:26

Ovaj plakat na kolima, lici mi na zvezde cirkusa.

ODGOVORITE
Name

Jowo

14.09.2014 15:27

Pa,zar iko više može da poveruje u gluposti koje izjavljuju Dodik i njegovi poslušnici?!!!!

ODGOVORITE
Name

Re: zabrinuti gradjanin

14.09.2014 15:38

Dule brate sto nam ne rece ranije koji je to prevarant!

ODGOVORITE
Name

Majka Tereza

14.09.2014 15:42

loša fotomontaža...

ODGOVORITE
Name

Vina

14.09.2014 15:48

Ovo mu je zadnja karta.

ODGOVORITE
Name

Zeljko

14.09.2014 16:15

Sad je jasno da vas plaća zapad i Amerika dok ste protiv Rusije i gurate ovaj narod u ruke onih sto su ih bombardovali. Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Terorišu mi računar

14.09.2014 17:17

Dodik kampanju za izbore u Republici Srpskoj vodi po srbijanskim medijima a evo sad ide i u Rusiju. Da li je ovaj narod toloki blesav? Vidjećemo 12. oktobra. Inače Banjaluka je preplavljena plakatima njega i Željke mu.

ODGOVORITE
Name

lulu

14.09.2014 17:21

Da li ce se vratiti iz Moskve???

ODGOVORITE
Name

Kapetan

14.09.2014 17:23

Preko glave mi je više Dodikova demagogija sa ruskom zaštitom, ruskom pomoći i sličnim glupostima. Ova priča prolazi samo kod Bajinih seljaka i poslušnika. Svim srcem za mlade i obrazovane, svim srcem za SDS!

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

14.09.2014 17:24

Ha hha haha haha... Selfi s Putinom pred izbore. Ne procjenjivo!!!

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

14.09.2014 17:34

IMA NEGDJE NA YOU TUBE, KAKO PUTIN JAŠI MRKOG MEDVJEDA. A SAD IH OPET VIDIM ZAJEDNO.

ODGOVORITE
Name

Gordana Đ.

14.09.2014 17:35

Došlo je vrijeme za promjene. Mislim da se Nešo sa "dodikomobilom" parkirao na šetalištu gdje je zabranjeno kretanje i parkiranje. Kako policija ne reaguje na nesavjesne vozace u centru grada? Sigurno je bio mortus pijan kad je tu parkirao.

ODGOVORITE
Name

XY

14.09.2014 18:15

Gospodine Vaskovicu,ruka vam se pozlatila za sve sto ste do sada napisali

ODGOVORITE
Name

replika

14.09.2014 18:26

Kad je dao oglas da mjenja imanje u Bakncima za Moskvu ja sam mislio da se zajebava !!!

ODGOVORITE
Name

A narod?

14.09.2014 18:36

Da i predsjednik i premijerka idu na trodnevno putovanje istovremeno kada se ocekuje novi plavni talas iz Hrvatske za sve gradove u dolini Save je zaista neodgovorno.

ODGOVORITE
Name

VOLIM RUSIJU

14.09.2014 18:36

SRAM DA BUDE SVAKOG KO KRITIKUJE SARADNJU DVA PREDSJEDNIKA ,ŠTA SMO SVE SPREMNI ,KAKVA MRŽNJA,ZAVIST JAOOOOO SRBI DOKLE VIŠE.

ODGOVORITE
Name

cccc

14.09.2014 19:11

Ma oni su otišl i dat guzice putinu sigurno 100%

ODGOVORITE
Name

roma

14.09.2014 19:24

ide da ugovori smjestaj od oktobra

ODGOVORITE
Name

puti IN IN IN IN INNNNNNNNNN

14.09.2014 19:33

gotov, pao je na koljena dragi prijatelji, gotov i znaju to i oni sto su uz njega...pao je a i partneri ce da mu otkuju u poslednjem trenutku...Pozdrav za Vaskovica i sto ovako bistri narodu um, sto nisu vise zaslijepljeni dodikovim lazima, budalastinjama i spekulacijama, kako on to kaze!!!PAda VLada, PAda VLada...PAda DOdik, SNSD se raspada

ODGOVORITE
Name

joe

14.09.2014 19:40

Moli se bogu uz put da ga Putin primi, lobiralo se vise od 3 mjeseca i ispod zita potroseno ko zna koliko para da se izlobira njihov sastanak. Opet ce da moli za kredit da podjeli plate i penzije te da dovrsi izbornu kampanju, jer mu se ne vadi iz svog dzepa. Narod ce da vrati.

ODGOVORITE
Name

joe

14.09.2014 20:00

Bolje da je te pare potrosio da u Glamocane (selo izmedju Banja Luke i Laktasa) dovede vodu i struju. Gradske vode nema (21 vjek) a napon struje u uticnici izmedju 160 i 180 V. Da napomenem da su Glamocani u sastavu Opstine Laktasi.

ODGOVORITE
Name

sg

14.09.2014 20:31

Ma neće putina videt ni blizu .patka

ODGOVORITE
Name

biba

14.09.2014 20:50

Dodik je u Rusiju otisao kako bi mu Zeljkica pomogla da izabere namjestaj koji ce nas predsjednik strpati u novi stan koji je uz veliku muku konacno uspjela da zbavi njegova kcerkica Gorica. Stan ima samo 350 kvadrata i zbog tog je RS bila mala da se on napuni. To je i razlog zasto su Mile i gdja otisli do Rusije.

ODGOVORITE
Name

BRADULJICA :)

14.09.2014 22:50

ŠTA SVE RADI BAJA DA BI OSTAO NA VLASTI. MALO MU ŠTO JE OSAM GODINA LAGAO I KRAO NAROD, PA BI JOŠ ČETIRI GODINE DA DOKRAJCI I OVO MALO ŠTO JE OSTALO, AKO JE UOPŠTE I OSTALO NEŠTO OSIM VELIKIH ZADUŽENJA.

ODGOVORITE
Name

borac rs

15.09.2014 04:58

Azil se traži kakva ekonomija i bakrači.

ODGOVORITE
Name

бај д веј

15.09.2014 06:01

Далеко је Москва сити, питам се да ли нам Милокрад зна наћи Москву на карти

ODGOVORITE
Name

bn

15.09.2014 09:10

dzaba komentari Dodika vole rusi i podtzavaju a i pomazu rs zivijo Dodo

ODGOVORITE
Name

ug

15.09.2014 09:29

Milorad Dodik je vec pobjenik dzaba komentari njemu ne ttreba kampanja naprjrd snsd i Mile

ODGOVORITE
Name

Vuk

15.09.2014 10:09

Nije on otisao da pregovara sa Gos. Putinom,nego da dogovori prodaju jabuka od sina Igora. Jedino Rusija kupuje tolike jabuke,iz zasada vrijednog 3 miliona maraka.

ODGOVORITE
Name

MI

15.09.2014 11:25

OPROŠTAJNI SUSRET.

ODGOVORITE
Name

Istok

15.09.2014 11:33

Zivi i zdravi bili, DODIK I MAČKA U BELIM ČIZMAMA, ALI DABOGDA I OSTALI U RUSIJI, AKO SE VRATE, IZBORE IZGUBE, ONDA ĆE IM BITI CIJELI SVIJET KRIV. A OVAKO , AKO OSTANU U RUSIJI, NIKOM NIŠTA MI ĆEMO IH ZABORAVITI BRZO, JER NAS NEMA KO LAGATI, DAVATI LAZNA OBEĆANJA, NAMA JE SVEGA DOSTA.

ODGOVORITE
Name

ERO

15.09.2014 12:44

Ode jos po jedno kilo zlata,za svoju unucad

ODGOVORITE
Name

Cicvara

15.09.2014 13:01

Ona slika na gepeku automobila je turbo folk krkanluk bez granica

ODGOVORITE
Name

dijaspora

15.09.2014 16:01

Ha ha ne mogu vise, pa sta mislite zasto sad pred izbore leti izvan svoje zemlje?? Cvija i Baja sklanjaju malo suhovinu na stranu, izgleda da znaju da je kraj u oktobru pa da jos malo iznesu love i zlata iz zemlje!

ODGOVORITE
Name

Hiseta

15.09.2014 16:13

Ljudi moji zar je vlast tolika slast. Ne mogu vjerovati da je spreman ici tako daleko i na oci lagati a da niko ziv ne kaze " Stani budalo ". Koliko vidim njegovoj kcerki i sinu ide mnogo bolje. Kcer Gorica je dobila veliki stan u centru Banja Luke, a sin Igor je dobio " Mecku " terenca . Mile i mi bi drzavnih para, ali nismo ti rod, sta ces.

ODGOVORITE
Name

stole

16.09.2014 05:32

i taj Putin nije neka velicina pocece da prima i nacelnike opstina.

ODGOVORITE
Name

bn

16.09.2014 06:32

Putin i Dodik do pobjede.

ODGOVORITE
Name

gaga

16.09.2014 06:59

Jutros sam vidjela bilborde crvene bande na kojima ima Vucic i Dacic a naravno i Putin. Cupaju se na sve moguce nacine,ali nadam se da ce narod glasati za promjene.Kuku nama ako opet pobijede, bolje da svi idemo u S.Koreju.

ODGOVORITE
Name

dijaspora

16.09.2014 08:04

Hahaha..Na autu slogan:"Neka dragi Bog cuva Milorada svog". ;-)

ODGOVORITE
Name

Veteran

16.09.2014 13:54

Pa kad se sve sagleda veća je demokratija u Sjevernoj Koreji. A što se tiče stana i auta djece dotičnog Baje niko se netreba puno uzbuđivati još važi stara izreka : ,, oteto - prokleto,,

ODGOVORITE
Name

Miki

16.09.2014 20:04

Kako bre zagrljeni? Baja je višlji za metar pa je morao sesti u dubak da se glave poravne.

ODGOVORITE
Name

Zloupotreba Putina

16.09.2014 20:58

Strasno! Bas me zanima sta bi rekao ili bolje reci uradio Putin da vidi sebe na ovom autu?

ODGOVORITE