Sana raste, proglašen prvi stepen pripravnosti

Gradski štab za vanredne situacije Prijedor u utorak veče je nakon uvida u stanje vodostaja rijeke Sane, koji je u 20.00 časova iznosio 380 centimetara, proglasio prvi stepen pripravnosti zaštite od poplava na području grada.

Republika Srpska 03.09.2014 | 07:12
Sana raste, proglašen prvi stepen pripravnosti

Član Štaba Draško Đenadija potvrdio je da je, uz konsultacije sa gradonačelnikom Markom Pavićem, kao predsjednikom Štaba, odlučeno da se sve nadležne institucije i subjekti zaštite i spasavanja od poplava stave u stanje prvog stepena pripravnosti, budući na količinu padavina i vodostaj rijeke Sane, koji je u stalnom porastu.

Đenadija je potvrdio i da su vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice, takođe, u porastu, ali da ni oni, kao ni rijeka Sana, za sada još ne ugrožavaju stambene objekte i komunikacije u zoni ovih vodotoka.

Đenadija je pojasio da se prilikom proglašenja prvog stepena pripravnosti zaštite od poplava obavezuju sve nadležne institucije i subjekti zaštite i spasavanja da preduzmu planom predviđene mjere.

Ovim mjerama obavezuju se i sva preduzeća i institucije na području grada Prijedora, koje raspolažu materijalno-tehničkim sredstvima koja se mogu staviti u funkciju zaštite od poplava, da ih stave u stanje pripravnosti i da se angažuju na izvršavanju zadataka prema datim naredbama Gradskog štaba.

Obaveze se odnose i na Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Prijedor i Javno preduzeće "Vodovod" da preduzmu potrebne mjere nadzora i provođenja higijensko-epidemioloških mjera po pitanju snabdijevanja građana vodom za piće.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ĐURĐA I M

03.09.2014 05:26

PAVIĆ I CIVILNA ZAŠTITA NEMAJU NI JEDNOG ČAMCA A POTROŠILI SU MILIONE ,AL ZATO PAVIĆ IMA IMOVINU U SVIM SUSJEDNIM ZEMLJAMA I JOŠ TRAŽI OD NAS DA GLASAMO ZA NJEGA,VELI JOŠ SAMO OVAJ PUT, STARI PREVARANT ,NAROD JE UVIDIO KO JE PAVIĆ ,SADA NEĆE PREĆI CENZUS.

ODGOVORITE
Name

Re Đurđa

03.09.2014 09:22

Po običaju ti o Paviću

ODGOVORITE
Name

prijedor

03.09.2014 11:21

STA RECI O PRESUDJENOM KRIMINALCU NEGO POPLAVE CE RJESITI NEOSUDJENI KRIMINALCI ANDJELIC I MIN MIRJANIC E NARODE BUDI SE TOLJAGE U RUKE PA NA ULICU

ODGOVORITE