Promovisana knjiga “Menadžment u zdravstvu”

U bijeljinskom Centru za kulturu predstavaljena je knjiga doktora Zlatka Maksimovića pod nazivom “Menadžment u zdravstvu”.

Republika Srpska 02.09.2014 | 22:35
Promovisana knjiga “Menadžment u zdravstvu”

Monografija koju je doktor Maksimović objavio sa svojim saradnicima, prikazuje način uspješnog vođenja zdravstvene ustanove uprkos svim poteškoćama s kojima se suočavaju ne samo ustanove ovog tipa nego i sve ostale.

Monografija “Menadžment u zdravstvu” prikazuje kako se uspješno vodi zdravstvena ustanova sačinjena od dobro organizovanog tima ljudi.

Ova knjiga je namijenjena direktorima zdravstvenih ustanova, načelnicima, glavnim sestrama, svim onima koji rukovode. Međutim, menadžment je generalno sličan za sve oblasti. Ova knjiga može da se koristi ne samo u zdravstvu nego se može koristiti u svim drugim sferama u kojima se rukovodi”, kaže doc. dr Zlatko Maksimović.

Kao direktor Doma zdravlja u Bijeljini, koji slovi za jedan od najvećih i najbolje organizovanih u Srpskoj, doktor Maksimović je kroz knjigu prenio iskustva uspješnog poslovanja, izjavili su recenzenti knjige.

“Njegovo iskustvo je pretočio zajedno sa još pet autora u jednu monografiju koja ima određena pravila kakva mi zahtijevamo na fakultetu i koja će biti jedan pomoćni udžbenik za sve one koji u sistemu zdravstva Republike Srpske se budu bavili menadžmentom”, istakao je prof. Milan Skrobić, Dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

“Mi radimo jedan najplemenitiji posao. Brinemo o zdravlju bolesnog čoveka i upravo ova knjiga predstavlja primer kako to u jedonoj zdravstvenoj instituciji bilo na primarnom nivou, sekundarnom ili tercijalnom nivou činiti”, smatra prof. dr Nedeljko Radlović.

Upravo zbog važnosti koje ima zdravstvo neophodno je prije svega dobro osmisliti način organizovanja zdravstvenih ustanova, kako bi svi bili na dobitku, a posebno pacijenti.

 

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

slavko

02.09.2014 21:08

Svaka cast. Bravo !!!

ODGOVORITE
Name

Anonimus

03.09.2014 00:34

Poznato je svima da je Dr. Maksimović od ćumeza koji su tada nazivali dom zdravlja sada napravio jednu, za primjer drugima, zdravstvenu udtanovu. Nebih nabrajao svima poznate činjenice, ali pozivam moje drage sugrađane da se samo prisjete kako je nekad izgledao a kako sada izgleda Dom zdravlja u Bijeljini. Smatram da nam takav čovjek treba na čelu grada a ne kao sadašnji gradonačelnik Mićo zvani trećina.

ODGOVORITE
Name

petar

03.09.2014 05:58

Odavno Centar za kulturu nije bio puniji. Konacno , pojavio se neko ko moze izlijeciti bolesno zdravstvo. Dr Zlatko Maksimovic definitivno treba da bude Ministar zdravlja

ODGOVORITE
Name

Himzo Ismić

08.05.2015 10:28

Ovakva knjiga je bila potrebna na prostoru BiH. Sve čestitke autoru i saradnicima. i jedno pitanje? Kako nabaviti ovu knjigu.

ODGOVORITE