Kiša donijela nove nevolje u Banjaluci

Kiša koja je neprestano padala više od 24 časa na području  Banjaluke izazvala je porast vodostaja manjih rijeka koje su se izlile, uglavnom na poljoprivredne površine i saobraćajnice.

Republika Srpska 02.09.2014 | 20:50
Kiša donijela nove nevolje u Banjaluci

U naselju Šargovac istoimena rječica je odnijela most, čime je  11 kuća ostalo odsječeno od ostalog dijela grada.U naselju Debeljaci prokopan je kanal čime je bujična voda usmjerena i spriječeno plavljenje naselja.

Danonoćna kiša stanovnicima Šargovca kod broja 121 nije donijela ništa dobro. Bujično izlivanje riječice Šargovac, po treći put ove godine, odnijelo im je mostić, koji ih je  spajao sa ostatkom grada.Tri školarca sada pješače do škole dva kilometra.

Stanovnici ovih kuća prvi put su sami sanirali štetu, drugi put je to uradio grad, a sada treći put, građani traže da se napravi trajnije rješenje, tako da se ne mora strahovati od svake jače kiše.Padavine su donijele nevolje i stanovnicima naselja  Motike, gdje se izlila, ali i povukla rječica Široka.Problemi sa šahtovima i izlijevanje riječice Široka ove godine su bili evidentni više puta, ali, kako građani ističu niko od nadležnih još nije intervenisao.

Ali, zato jesu vatrogasci koji su iz desetak, uglavnom podrumskih prostorija ispumpavali vodu.Kiša i pravo jesensko vrijeme nas očekuje i narednih dana.Jedina dobra vijest je, kako kaže meteorolog Milica Đorđević, je da neće biti obilnijih padavina kao što je to bilo prethodna dva dana.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar