Optužen zbog falsifikovanja diplome

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu koju je lokalno Tužilaštvo podiglo protiv lica H.H. /56/ bivšeg radnika Vlade distrikta zbog osnovane sumnje da je nabavio i prilikom zapošljavanja upotrijebio nevjerodostojnu diplomu o završenoj srednjoj školi.

Republika Srpska 02.09.2014 | 15:58
Optužen zbog falsifikovanja diplome

H.H, koji je bio zaposlen u Odjeljenju za javnu bezbjednost tereti se da je u konkursnoj proceduri provedenoj 2003. godine kao dokaz o završenom srednjem obrazovanju predao ovjerenu kopiju falsifikovane diplome o završenoj Tehničkoj školi "Kosta Abrašević" u Šapcu.Tokom provjera po prijavi nadležnih vladinih službi Tužilaštvo je utvrdilo da ovu javnu ispravu nije izdala naznačena obrazovna ustanova, a da ju je optuženi koristio zvanično.

Optuženom je stavljeno na teret da je naveo službenicu Vlade da mu ovjeravanjem kopije lažne diplome potvrdi neistinit sadržaj."Rezultati istrage pokazuju da postoji osnovana sumnja da je optuženi počinio krivično djelo falsifikovanja isprave, kao i krivično djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja", izjavio je sekretar Tužilaštva Samir Beganović.Beganović je dodao da je za ista krivična djela do sada optuženo 13 lica koja su se zaposlila u javnoj upravi Brčko distrikta.

On je napomenuo da su u četiri slučaja, nakon utvrđene vjerodostojnosti provjeravanih diploma, donesene naredbe o neprovođenju istrage, dok su preostala tri predmeta okončani obustavom usljed zastarjelosti krivičnog gonjenja.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mi sami

02.09.2014 14:03

Ma pustite covjeka,sta se pravite budale.Pa pola guzonja ima kupljenu diplomu,pola policajaca,postara,opstinskih sluzbenika,profesora...Sto ste ovog uhapsili nije mni jasno..

ODGOVORITE
Name

Sejo

02.09.2014 14:21

Ma morali bi pohapsiti pola Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Inženjer

02.09.2014 15:24

Sve diplome nakon 1991 godine moraju na provjeru. Ne samo da li su potpisane od ovlaštenih nego i da li stoji ikakvo znanje iza tih "diploma". Naravno da je s ovog aspekta, 90% tih diploma lažno. Sve kupljeno.

ODGOVORITE
Name

tt

02.09.2014 15:37

Falsifikator - kao u filmu.

ODGOVORITE