Rekonstrukcija događaja na Tuzlanskoj kapiji

U četvrtak, 4.septembra, stručni tim koji je formirala odbrana generala nekadašnje Vojske Republike Srpske, Novaka Đukića, izvešće ogled kojim će nastojati da dokaže ono što sve vrijeme pokušava, a to je da je Đukić osuđen bez ikakvih valjanih dokaza.

Republika Srpska 01.09.2014 | 19:35
Rekonstrukcija događaja na Tuzlanskoj kapiji

Na poligonu u Nikincima je postavljena kompletna scena kao na mjestu događaja na Tuzlanskoj kapiji.

Odbrana generala Novaka Đukića će nastojati da u ogledu koji će izvesti pomoću improvizovane scenografije na poligonu u Nikincima dokaže ono što je tvrdila i tokom sudskog procesa, a to je da Đukić nije odgovoran za ispaljivanje granate koja je pobila civile na Tuzlanskoj kapiji.

Davor Đukić je ubjeđen u očevu nevinost i naglašava da će za istinom tragati sve dok je živ, bez obzira na sve opstrukcije.

Na ogled kojim će biti izveden rekonstrukcija događaja na Tuzlanskoj kapiji, 25.maja 1995.godine, kada je poginula 71 osoba, neće doći Berko Zečević, na osnovu čijih vještačenja je i temeljen proces protiv Đukića.

U timu odbrane smatraju da je vrlo simptomatično to što Zečević nije htio da učestvuje ni u sličnoj rekonstrukciji događaja kada je u pitanju pijaca Markale.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

02.09.2014 11:05

A kad ce suditi za zločin u Tuzlanskoj koloni,gdje se zna koje to uradio,a ne da mlate praznu slamu

ODGOVORITE