Samardžić neće na čelo DSS

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardzić saopštio je danas da se neće kandidaovati za predsednika stranke i da očekuje da na stranačkoj skupštini, početkom oktobra bude više kandidata.

Srbija 01.09.2014 | 13:59
Samardžić neće na čelo DSS

Samardžić nije mogao da kaže ko će biti kandidati koji će tražiti podršku skupštine stranke da zamene na mestu lidera DS S Vojslava Koštunicu, koji je, zbog loših rezulatata stranke podneo ostavku posle majskih izbora.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je odlučio, posle dugog razmišljanja da ne prihvati kandidaturu za lidera DS S, a što je predložio, pre nekoliko meseci u ime kosovskog odbora DS S Marko Jakšić.Prema njegovim rečima, tu odluku je doneo zbog obeveza na fakultetu gde ostvaruje egzistenciju, a za "vođenje stranke je potreban ceo čovek".

"Postoje kandidati za predsednika stranke...i oni će to i postati kada ih predlože opštinski odbori", rekao je Samardžić dodavši da je proces kandidovanja u toku i da se kompletan postupak odvija normalno i na vreme.On je najavio i da će za desetak dana biti održana sednica Glavnog odbora DS S na kojoj će se razmatrati izmene statutua, a da potom, sledi i skupština stranke.

Posle Koštuničine ostavke strankom rukovodi Aleksandar Popović, koji je letos pismom obavestio stranačke organe da će tu funkciju obavljati do izboira novog predsednika.Iz DS S je ranije najavljen oda će stranačka skupština, na kojoj će se birati predsednik, biti održana 4. oktobra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kum

01.09.2014 18:41

Jedina demokratska srpska stranka sa kvalitetnim ljudima!

ODGOVORITE