Islamisti na odmoru u BiH?

Islamski militanti sa zapada dobijaju instrukcije da se na putu ka Turskoj, a zatim i Siriji nekoliko dana zadrže u BiH i Srbiji, a tek onda da nastave put ka Turskoj i to isključivo autobusom ili vozom, kako bi im se teže ušlo u trag, prenose britanski mediji.

Bosna i Hercegovina 01.09.2014 | 08:45
Islamisti na odmoru u BiH?

Inače, do prije godinu dana bilo je uobičajeno da islamski ekstremisti putuju direktnim letovima u Tursku, u sklopu turističkih aranžmana.

Međutim, kako im je na taj način lakše ući u trag, sada im se savjetuje da na proputovanju do Turske naprave nekoliko pauza, uglavnom u zemljama zapadnog Balkana, pa tek onda da nastave put.

Kako prenose mediji, islamski regruteri za instruisanje islamista koriste sofisticirane sisteme poput tajnih e-mail naloga, gdje potencijalnim militantima daju lozinke tih naloga, a oni u sekciji "draft" mogu pročitati instrukcije, a da se pritom ne pošalje nijedna e-mail poruka.

Ovaj sistem omogućava regruterima da proslijede informaciju, a da pritom ne ostave elektronski trag.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

CCCC

01.09.2014 06:54

Jooooj... joooj.... ove bajke uvjek

ODGOVORITE
Name

neko

01.09.2014 07:08

Presmjeшno, ostavljaju poruke u draftu. Pa ljudi moji sve je to on line sadržaj. Ne treba je slati da be se vidjele. Postoje na serverima i kao takve mogu biti dostupne.

ODGOVORITE
Name

baja

01.09.2014 07:26

Izvor Nezavisne! Pametnom je dosta..

ODGOVORITE
Name

Kuku

01.09.2014 07:46

Ovi na slici kao da su glumci serijala planeta majmuna, gledajte im oči, pogled prazan kao i glava

ODGOVORITE