Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Srbija nije uvela niti će uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 01.09.2014 | 07:10
 Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

"Apsolutno je jasno: Srbija je i u ovom izuzetno teškom periodu potvrdila svojim ruskim partnerima da je ona njihov najbolji prijatelj u Evropi i Srbija nije uvela i neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije Federacije", rekao je Vučić u izjavi, sinoć emitovanoj na TV kanalu Rosija 24.

Govoreći delom na ruskom, a delom na srpskom, premijer je istakao da je pozicija Srbije po tom pitanju veoma jasna i dodao da su pred Srbijom i Rusijom važni zajednički projekti i "mi ćemo nastaviti da ih razvijamo zajedno".

"Srbija je potpisala sporazum o izgradnji Južnog toka i tačka. Naša pozicija o tome je apsolutno jasna. Razgovaramo o tome sa našim evropskim partnerima i sa našim ruskim partnerima. To je veoma važan energetski projekat za Srbiju i Srbija ne menja svoje mišljenje zavisno od toga kakva je politička situacija u ovom trenutku u svetu", rekao je Vučić.

Naš je zadatak, naglasio je, da radimo za dobrobit naše zemlje, našeg naroda, za dobrobit energetske bezbednosti Srbije.

Povodom situacije u Ukrajini, Vučić je istakao da je izlaz iz nje samo jedan i da "mirno rešenje nema alternativu".

"Onaj ko misli drukčije veoma greši. Postizanje trajnog mira podrazumeva traženje kratkog puta za rešenje svih problema. Niko ne treba da gine i braća Sloveni ne treba da prolivaju krv", zaključio je srpski premijer.


Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Julio

01.09.2014 08:25

Ha,ha,pazi naslova,pa kakve sankcije,sta srbija izvozi u rusiju(mlijeko i sir) pa kad bi zavisili od rusije krepali bi od gladi,a sto se tice juznog toka :mrtvo slovo na papiru.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.09.2014 09:07

Napokon prave odluke. Iako je pod "sankijama" Rusija uvjek pomaže onima koji su uz nju ili su neutralni. Koliko je opršteno duga Kubi, koliko je konkretne pomoći stiglo u Srbiju? Informacije su veoma škrte. Sada su poklonjena 3 aviona MIG29 jer prosla avijacija nije mogla letjeti na visini putničkih aviona. Rusi hoće da kupe sve iz Srbije, druga je stvar šta Srbija može ponuditi. Ko ovo sve ne može vidjeti neka kupi naočare.

ODGOVORITE