Opredjeljeni za evropski put

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je na prvoj Konferenciji o zapadnom Balkanu u Berlinu glavna tema bila ekonomija i što su napokon u Evropskoj uniji i Njemačkoj shvatili da u Bosni i Hercegovini treba razviti nova radna mjesta i napraviti ambijent koji će biti pogodan za ulaganje inostranih investitora.

Republika Srpska 29.08.2014 | 22:00
Opredjeljeni za evropski put

"Nije bilo priče o daljim sukobima nego priča o napretku u budućnost", zadovoljan je Bosić.

"Ova politika koja se dijelom vodila i iz Republike Srpske, politika stalnog sukobljavanja sa svojom okolinom i svojim komšijama mora prestati da bi se okrenuli onom od čega se živi. Pokretanju privrede, otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novog ambijenta", kazao je predsjednik SDS-a i dodao da će to biti glavni zadatak vlasti koja treba da dođe posle oktobra.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da je iz Završne deklaracije prve "Konferencije o zapadnom Balkanu", vidljiva podrška evropskom putu Balkana, te pozitivnim ocjenjuje ponavljanje obećanja evropske budućnosti.

"Pozitivna je, bar se tako može iščitavati, veća ekonomska zainteresovanost za region i podsticaj ekonomskom razvoju. Svaki podsticaj razmjene i ekonomskog razvoja je dobrodošao, naročito ako nije uslovljen političkim temamam tipa ustavnih promjena i slično, jer onda tu obično zaglavimo sa tim pregovorima i razgovorima u Bosni i Hercegovini, a Boga mi ni u komšiluku ne ide to puno bolje", kazao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar