SP - Katić: Egipat neugodan, ali...

Srpski košarkaš Raško Katić ocenio je da nijedna ekipa iz Grupe A neće lako izboriti plasman u osminu finala Svetsko prvenstva u Španiji.

Košarka 28.08.2014 | 21:00
SP - Katić: Egipat neugodan, ali...

Katić je takođe dodao da je Srbija favorit protiv Egipta u prvom kolu, u meču koji se igra od 15.30 u Granadi.

„Od sada se spremamo za Egipat. Nismo ih do sada gledali. Oni sigurno nisu favoriti protiv nas, ali neće se predavati. Sve ekipe u našoj grupi imaju kvalitet. Iran sam gledao, igraju dobro, veoma su borbeni, kao i Novi Zeland. Svi dolaze da se bore. Sportisti su i neće biti lako“, rekao je Katić.

Reprezentacija Srbije doputovala je u sredu u Granadu, gde će igrati sve mečeve grupne faze takmičenja.

Katić je rekao da prednost Srbije može da predstavlja veliki broj visokih igrača i da na taj način izabranici Aleksandra Đorđevića mogu da iznenade protivnika.

„Neke ekipe ćemo pokušati da iznenadimo sa visokom postavom. To je do selektora i njegovih zamisli. Mešamo se na pozicijama četiri i pet nas četvorica. Pokrivamo te dve pozicjie. Tu je i Bjelica koji je visok za trojku“, istakao je Katić.

Centar naše reprezentacije je rekao da se ekipa još uvek privikava na uslove u Španiji i dodao da je dvorana u Granadi fenomenalna.

„Prvi put treniramo ovde. Trenirali smo u školskoj sali u sredu. Dobar je parket, dobri koševi, prosto se vidi da je Svetsko prvenstvo. Ekipa se još aklimatizuje na Granadu. Malo je toplije nego u Srbiji, ali prosto ne razmišljamo o tome. Svi smo maksimalno motivisani“, rekao je najstariji reprezentativac Srbije.

Novinari su Katića pitali da uporedi kvalitet Svetskog prvenstva sa prošlogodišnjim Evropskim prvenstvom.

„Prosto je kvalitetnije Svetsko prvenstvo. Ima više kvalitetnih ekipa i više kvalitetnih igrača. Meni svaki poziv i svaka nova godina u reprezentaciji dolazi kao šlag na tortu. Trudim se da što bolje odradim. Neminovno je da budem najstariji“, rekao je Katić.

Komentari / 0

Ostavite komentar