I Klose opleo po van Galu!

Najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava otkrio da mu nije bilo prijatno da svojevremeno sarađuje sa holandskim trenerom u Bajern Minhenu.

Fudbal 27.08.2014 | 22:00
I Klose opleo po van Galu!

Niko se nije nadao da će Luja van Gala zadesiti ovako loš početak na klupi Mančester junajteda.

Posle osvojenog trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu sa selekcijom Brazila, iskusni stručnjak preuzeo je Mančester junajted.

Verovali su navijači kluba sa Old Traforda da je tim potezom kraj glavoboljama i crvenim obrazima koje su imali tokom kratkog boravka Dejvida Mojesa na klupi, međuitim...

Aktuelna sezona počela je ispod svih očekivanja. Mančester junajted je u prva dva kola Premijer lige osvojio samo bod u duelima sa Svonsijem i Sanderlendom, a potom je u utorak poražen od trećeligaša MK Donsa i to ubedljivih 0:4.

Na silne probleme koji su zadesili Luja van Gala nadovezao se i reprezentativac Nemačke, Miroslav Klose.

Najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava izjavio je da mu je bilo izuzetno teško da sarađuje sa holandskim trenerom, dok su zajedno bili u Bajern Minhenu (od 2009. do 2011).

"Bilo je to teško vreme za mene, posebno zbog saradnje sa Van Galom. Nisam se osećao slobodno, bilo mi je teško da ispunim njegova očekivanja, od mene je često tražio da se nerezonski krećem na terenu. Davao sam sve od sebe, ali to jednostavno nije bilo dovoljno", izjavio je Klose za nemački list "Die Zeit".

Pod komandom Van Gala, Klose je u 60 utakmica postigao tek 12 golova.

"Da navijači i selektor Joakim Lev nisu verovali u mene, ko zna šta bi bilo", konstatovao je nemački veteran.

Visoki 36-godišnji napadač karijeru je posle Bajerna nastavio u Laciju, u koji je prešao 2011. Za Rimljane je 101 utakmici postigao 41 pogodak, a kvalitet je potvrdio i nastupima za reprezentaciju svoje zemlje, sa kojom je ovog leta postao svetski šampion.

Videćemo kakvu će saradnju Van Gal imati sa 80 miliona evra plaćenim Anhelom Di Marijom, koji je u utorak stigao u Mančester iz Real Madrida.

Komentari / 0

Ostavite komentar