Zbog protivljenja Stankoviću - pred disciplinsku

U Banjaluci je u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove Srpske nastavljen disciplinski postupak protiv bivšeg šefa područne jedinice Prijedor Miroslava Četića.

Republika Srpska 27.08.2014 | 23:00
Zbog protivljenja Stankoviću - pred disciplinsku

Četić je smijenjen sa te pozicije, zvanično zbog spavanja na radnom mjestu nezvanično zbog protivljenja Budimiru Stankoviću koji ga je 19 jula i fizički napao u bašti Hotela Bosna u Banjaluci. 

Disciplinski postupak protiv smjenjenog šefa Područne jedinice geodetske uprave Prijedor Miroslava Četića je nastavljen iako je njegov advokat tražio izuzeće do zaključka Vlade.

Protiv Četića se zvanično postupak vodi zbog spavanja na poslu i potpisivanja umjesto novopostavljenog šefa Radmile Djudjić, nezvanično Četić je smjenjen i procesuiran zbog odbijanja da izbriše zabilježbu izvršenja nad imovinom Trgoprodaje Prijedor čiji je vlasnik Budimir Stanković, nezvanično neformalni šef Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Srpske.

„Ovdje je davno pukao grom i ovdje je pitanje svih pitanja ko upravlja zemljom. Miroslav Četić je odbio da izvrši krivično djelo i zbog toga se protiv njega vodi disciplinski postupak.“-rekao je advokat Jefto Janković.

Miroslav Četić je, inače, bio odlukom prethodnog direktora uprave Mladena Kovačevića vraćen na mjesto šefa jedinice Prijedor ali ta odluka nije zaživjela jer je Kovačević smjenjen, a na njegovo mjesto postavljen Miloš Komljenović koji je Četiću zabranio ulazak u područnu jedinicu Prijedor.

Miloš Komljenović je imenovan za direktora Uprave iako nije bio nabolji kandidat na konkursu. Na mjesto direktora područne jedinice Prijedor postavljena je Radmila Đuđić blizak saradnik Budimira Stankovića. Kao što je i Komljenović.

Četić i njegov advokat su protiv direktora Uprave Miloša Komljenovića podnijeli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja. Ta prijava je u Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

O čitavom slučaju obavješteni su Vlada i predsjednik Republike. Reakcije te dvije institucije nema i teško da će je biti.

Geodetska uprava iz svog rada u posljednjih nekoliko mjeseci u potpunosti je isključila javnost Republike Srpske. Konferencija za novinare najavljena je po imenovanju Komljenovića za direktora, ali nikada nije održana.

Kroz Republičku Upravu za geodetske i imovinsko pravne poslove u posljednjih nekoliko godina protutnjalo je nekoliko afera koje su brutalno opustošile budžete Banja Luke i Srpske.

Najpoznatije su afera oko zemljišta Poljoprivredne škole i afera oko kupovine prostorije za područnu jedinicu Prijedor. U obje su glavni akteri isti ljudi.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pješčani sat

27.08.2014 21:37

Ma, još mjesec i po dana. A onda počinje lov na njih kao na bijesne lisice. Sve po zakonu naravno. Ako ne bude dovoljno inspektora otvorićemo privatne koledže pa ćemo iškolovati dovoljno inspektora, tužilaca i sudija. Školarina će biti simbolična, 100KM. Da ne bi bilo diskriminacije. Školovanje će trajati 3 mjeseca.

ODGOVORITE
Name

Dragiša Ččović

28.08.2014 05:16

Dodikova škola, navikli su da im niko ništa ne može. Ali evo nam izbora i prilike da to promjenimo.

ODGOVORITE
Name

bl

28.08.2014 05:21

Psi laju,karavani prolaze... Tako je bilo godinama i bice tako i u buduce... A zasto niko ne napise da taj isti gospodin,dok je bio na celu PJ Prijedor,nije htjeo da upise najobicniju hipoteku ljudima za stan bez 500 KM?

ODGOVORITE
Name

Ljilja

09.03.2018 15:27

Nadam se i Bogu molim, odvratni su svi skupa fuj!

Name

Рубин

28.08.2014 06:23

Гдје ће им више бити крај,Боже помози!Сви су увезани и упетљани ко цријева.Фууј!Ако им ико стане на жуљ-готов је!Толики лоповлуци за свој џеп,па то би давно у уређеној землји висило на вјешалима или трунуло по затворима са првим бајом на челу.Земљо,отвори се да пропаднем!На шта спаде земља коју створише храбри јунаци а на шта је сведоше они који ни не знају шта је пушка!

ODGOVORITE