US open: Ana kao furija do 2. kola!

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo US opena, pobedom nad Alison Riske sa 6:3, 6:0 posle 62 minuta igre, pa će se u narednoj rundi sastati sa Karolinom Pliskovom.

Tenis 26.08.2014 | 18:32
US open: Ana kao furija do 2. kola!

U ponedeljak je Jelena Janković pobedila Bojanu Jovanovski, u utorak oko 22.00 će Aleksandra Krunić igrati protiv Poljakinje Piter, dok se Ana Ivanović na startu sastala sa Riske, koju je pobedila u jedinom dosadašnjem duelu, ove godine u Oklendu.

Ana je prva servirala, Amerikanka uzela prva dva poena, a zatim i iskoristila prvu brejk šansu, da bi joj se naša teniserka revanširala za izjednačenje. To je bio i početak njene serije, posle sigurnog servisa, slomila je otpor Riske posle četvrte brejk lopte za 3:1, a niz se nastavio do petog uzastopnog gema. Tek onda je uspela da uzvrati Amerikanka, ali prekasno da bi sprečila Anino osvajanje prvog seta.

I drugi je počeo brejkom, ali ovaj put, u Aninu korist. Iako je malo nedostajalo da joj Riske uzvrati posle vođstva od 40:0, Ivanovićeva je sjajnom serijom od pet poena trasirala put ka pobedi. Previše je snage Riske trošila pri servisu, što je Ani omogućilo da uz njene greške u razmenama udaraca dođe do ubedljivog vođstva od 3:0. Spektakularnim poenom okončala je peti gem, pa je servirala za meč, ostavivši na "nuli" protivnicu u drugom setu.

Na meču, imala je 16 vinera naspram sedam protivnice, a napravila je neiznuđenu grešku manje od Riske (17). U narednom kolu, Ivanovićeva će igrati protiv Karoline Pliskove, sa kojom se do sada nije sastajala.

Komentari / 0

Ostavite komentar