Bogdan: Izginućemo na SP!

Jedna od najvećih uzdanica košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović ističe da je najvažnije da tim "izgine i ostavi srce" na SP.

Košarka 25.08.2014 | 17:30
Bogdan: Izginućemo na SP!

"Orlovi" u poslednjoj proveri pred Mundobasket poraženi od Novog Zelanda u Pioniru 102:96, a usput su se sukobili selektor i igrač.

"Razmišljam ovako, pošteno, ako tamo izginemo, ostavimo srce, niko ništa neće da nam zameri, bez obzira na rezultate", rekao je Bogdanović za "Sport".

Ljubitelji košarke u Srbiji nikad neće ispratiti nacionalni tim na neko veliko takmičenje bez nade u medalju.

"Tako se čini sa tribina, ili pokraj televizora kada si "samo" navijač. Poštujem tu veliku želju, pa normalno da je svi imamo negde duboko u duši, ali... Kada "radiš" na terenu, onda vidiš koliko je to daleko, a tek koliko malo ponekad zafali za sreću. Kada igraš, shvatiš da nije nimalo lako da se maksimalno spremiš, od igre, uloge do tela. Najlakše je reći - medalja, to najmanje košta, ali...", istakao je Bogdanović.

Srbiju očekuje veoma teška grupa sa domaćinom Španijom, evropskim prvakom Francuskom, timom prepunim NBA zvezda Brazilom, Egiptom i Iranom.

"Ne bih voleo da budemo četvrti. Lepota velikih takmičenja je baš u iznenađenjima. Ima onih koji loše počnu, pa se posle aktiviraju i obrnuto. A u Španiji je i drugačiji sistem, jedna strana kostura odnosno dve grupe se "vrte" međusobno do finala, ma biće tu dešavanja za infarkt", rekao je Bogdanović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Knjaz Milos

26.08.2014 14:26

Kad pocnu ovako govoriti, onda sam siguran da necemo dobro proci na SP...

ODGOVORITE
Name

nemanja

26.08.2014 18:00

ajmo braco

ODGOVORITE