Nijemci hoće beogradski aerodrom

Nemačka kompanija Fraport zainteresovana je za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, piše ljubljanski Dnevnik.

Srbija 22.08.2014 | 18:57
Nijemci hoće beogradski aerodrom

Ova kompanije ponudila je najbolje uslove za kupovinu "Aerodroma Ljubljana", pa je izgledno da će ugovor o preuzimanju potpisati već iduće sedmice.

Fraport je u zaključnim pregovorima za "Aerodrom Ljubljana" ponudio znatno više od konkurenata na tenderu iz Italije i Francuske, i nekoliko financijskih fondova koji su takodje bili zainteresovani, a cena po kojoj će ta vazdušna luka biti prodata službeno nije poznata, navodi slovenački list, a prenosi portal Seebiz.

Kako se dodaje, Fraport će po svemu sudeći iduće sedmice potpisati ugovor o preuzimanju ljubljanskog aerodroma sa Slovenskim državnim holdingom (SDH), agencijom vlade koja upravlja portfeljem državne imovine i privatizacijom.

Aerodrom Ljubljana jedna je od 15 kompanija koje je slovenačka vlada uključila u prvi krug privatizacije državne imovine, a Dnevnik navodi da s aerodromom u Sloveniji nemačka kompanija ima velike planove, posebno u oblasti teretnog saobraćaja, budući da ima velike planove u celom regionu, a najbliži aerodrom kojim upravlja i čiji je vlasnik nalazi se u Bugarskoj.

Fraport je zainteresovan i za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, i jedan je od najozbiljnijih konkurenata za njegovo preuzimanje, navodi ljubljanski dnevni list.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

AA

22.08.2014 17:34

OPA DZURDZA.STA JE TO

ODGOVORITE