Đurđićev novi početak u Augzburgu

Napadač koji je pre povrede debitovao za reprezentaciju Srbije vraća se na veliku scenu u dresu Augzburga.

Fudbal 22.08.2014 | 18:50
Đurđićev novi početak u Augzburgu

Nikola Đurđić januara 2013. je stigao u Nemačku preko Norveške i Švedske i postigao pet golova na 15 nastupa za Grojter Firt, ali nije uspeo da spreči ispadanje tog tima.

Ostao je veran Grojteru i u "cvajti", ali je već u trećem kolu protiv Kajzerslauterna doživeo tešku povredu kolena. Vratio se na teren u martu, posle sedam meseci pauze, postigavši tri pogotka u poslednjih 12 kola.

Grojter je bio na ivici povratka u Bundes ligu, ali je Hamburger u "baražu" bio za nijansu bolji - 0:0, 1:1!

Klub nije želeo da ga dalje sputava i odobrio mu je transfer u Augzburg, koji je proletos bio osmi na tabeli nemačkog prvenstva i malo mu je nedostajalo da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope.

"Želimo što pre da obezbedimo opstanak, a kada bismo opet osvojili osmo mesto, to bi bio sjajan rezultat. Veoma brzo sam se uklopio u ekipu i privikao na sistem rada. Klub zaista funkcioniše kao porodica, a družim se najviše sa Slovencem Timom Matavžom, koji je došao iz PSV-a", priča Đurđić (28), za koga je Augzburg platio 1,3 miliona evra.

Njegov tim u prvom kolu gostuje Hofenhajmu, u subotu od 15.30 časova.

Nekadašnji član pirotskog Radničkog i Voždovca očekuje da vidi iste timove u borbi za titulu.

"Mislim da su Bajern i Dortmund opet najveći favoriti, s tim što je Borusija oslabljena odlaskom Levandovskog. Leverkuzen je takođe jak i može da se uključi u trku".

Đurđić je jedinih 45 minuta u dresu "A" nacionalnog tima odigrao 6. februara 2013. godine protiv Kipra u Nikoziji. "Orlovi" su golovima Tadića (dva) i Baste dobili prijateljski meč rezultatom 3:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar