'Razveli' se Partizan i Vizura

Nemoguće je više u klub ulagati iz sopstvenog džepa. Od svojih para sam finansirao muški i ženski tim, sada više nisam u mogućnosti, kaže Zoran Radojičić, tvorac prošlosezonske titule šampiona Srbije.

Ostali sportovi 22.08.2014 | 14:50
'Razveli' se Partizan i Vizura

Posle osvojene titule u ženskoj Superligi i polufinala u muškoj, Partizan Vizura se posle godinu dana vraća na početnu poziciju. Dakle, u narednoj sezoni „ajkulice” će u Ligi šampiona da nastupe sa imenom Vizura. Razlog su – finansije. To je za “Sport” potvrdio prvi čovek Vizure Zoran Radojičić.

- Vizura i Partizan će da iskoriste svaku šansu da budu zajedno. Ulagali smo, i gospodin Golijanin i ja, a na kraju nismo dobili ništa. Treba da igramo Ligu šampiona, a dva miliona dinara da dobijemo tek u junu. Od kojih para da platim odlazak u Tursku na gostovanje Vakifbanci, evropskom velikanu? - ogorčenim tonom kaže Zoran Radojičić.

Čovek koji je stvorio Vizuru ističe da ne može više sam da sve finansira.

- Gradski sekretarijat nam je uskratio pravo na našu halu! To po zakonu nije pravilno i ukoliko bismo tužili sekretarijat, dobili bismo spor na sudu. Kada smo počeli pripreme 11. avgusta, zvali su me i pitali u kojoj hali ćemo da treniramo!?

Finansijski izdaci su preveliki za klub.

- Nemam sponzora. Sami smo plaćali struju i vodu, iz svog džepa. Niko od lokalne samouprave nam nije ponudio pomoć. Na neki način, ko u državi napravi neki veliki rezultat, kandidat je za gašenje. Stvarali smo uslove sebi da igramo i da budemo renomiran klub, a kao da smo kažnjeni zbog toga.

Ono šta mnoge zanima je, u kom sastavu će Vizura naredne sezone u Ligu šampiona...

- Igrački kadar bi trebalo da ostane isti. To su sjajne devojke, a isto važi i za igrače Partizana. Ne možemo da plaćamo i stručni štab koliko smo do sada, tako da je ovo logično rešenje. Ja sam rođen sa grbom Partizana, kao i moj prijatelj Nenad Golijanin, ali nemoguće je više u klub ulagati iz sopstvenog džepa. Od svojih para sam finansirao muški i ženski tim, sada više nisam u mogućnosti – zaključio je Zoran Radojičić, tvorac prošlosezonske titule šampiona Srbije u ženskoj konkurenciji.

Radojičić je objasnio „tokove novca”...

- Po obaveznom ugovoru igrač mora da dobije 300 evra mesečno. Ako se na to dodaju plate stručnog štaba, plus troškovi, dolazimo do cifre od 150.000 evra za deset meseci koje moramo da platimo. Odakle? - pita se Radojičić.

Komentari / 0

Ostavite komentar