Kvalifikacije za LE - rezultati

Pobeda Dinama nad Petrolulom u gositima od 3:1 obeležila je današnji maraton utakmica u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 22.08.2014 | 12:44
Kvalifikacije za LE - rezultati

Dinamo je ostvario odličan rezultat u gostima posle kojeg je veoma blizu plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Čop je iz penala doneo prednost Dinamu, ali je Tamuz do poluvremena uspeo da izjednači. Ipak, hrvatska ekipa je u finišu stigla do trijumfa golovima Čopa i Mačada.

Na odličan rezultat Dinama nadovezao se i uspeh Rijeke, koja je tek u finišu slomila otpor Šerifa iz Tiraspolja. Rijeka je dominirala tokom čitavog meča, a nagrada je stigla u 85. minutu. Leovac je iskoristio dodavanje Tomečaka i pogodio mrežu Degre, za mirniji revanš u Moldaviji.

Pobedama Legije i Viljareala u Kazahstanu startovao je program, a obe ekipe uspele su da obezbede pobede u Kazahstanu.

U četvrtak su na programu prvi mečevi, a vicešampion Srbije Partizan ostvario je tešku pobedu nad Neftčijem, rezultatom 3:2 posle preokreta.

Legija je posle izbacivanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona minimalnim rezultatom slavila protiv Aktobea i tako ostvarila odličan rezultat pred revanš.

Jedini pogodak na meču postigao je Duda na samom startu drugog poluvremena, kada je iskoristio asistenciju Brziskog. Srpski interancionalac Miroslav Radović odigrao je ceo meč za tim iz Varšave.

Viljareal je već obezbedio prolaz u Ligu Evrope, pošto je dobio Astanu u istoimenom gradu sa 3:0. Kani je načeo domaćine u prvom poluvremenu, da bi konačan rezultat postavili Dos Santos i Mario.

U trećoj utakmici viđeno je prvo iznenađenje, pošto je kiparska Omonija uspela da izvuče remi 2:2 u Moskvi, protiv Dinama. Kiprani su poveli već u drugom minutu, kada je Lobjanidtze savladao Berezovskija. Samba je u 33. minutu izjednačio i tada se činilo da će Dinamo preokrenuti, ali je Omonija povela posle 15 minuta drugog dela, strelac je bio Fofana.

Dva minuta kasnije Kokorin je dobio drugi žuti karton, ali je Bitner ipak pogodio za izjednačenje u 72. minutu.

Totenhem se mučio do 75. minuta protiv AEL, pošto su domaći vodili pogotkom Adrijana. Ipak, Soldado je režirao preokret, prvo je izjednačio, a potom i namestio gol Kejnu za pobedu od 2:1.

Golova nije bilo na mečevima Karabah - Tvente i Ruh - Metalist, a Helsinki je sa 2:1 pobedio Rapid iz Beča iako je gubio. Šaub pogodio za Austrijance, da bi Lod i Virinen doneli preokret Fincima.

PSV se mučio sa Šahtjorom iz Soligorska, ali je uspeo da jednim golom stigne do pobede, strelac je bio Adam Maher. Elfsborg nije imao većih poteškoća sa Rio Aveom (2:1), baš kao ni Dinamo iz Minska protiv Nacionala (2:0). Turski predstavnik Karabukspor neočekivano je savladao Sent Etjen i tako Francuzima otežao put do grupne faze Lige Evrope.

Na korak od tog uspeha je Jang Bojs posle trijumfa nad Debrecinom od 3:1, a solidan rezultat ima i moskovska Lokomotiva, koja je remizirala na gostovanju Apolonu (1:1). Istim rezultatom završeni su dueli Zorja - Fejenord i Zvole - Sparta, a najubedljiviju pobedu ostvario je Panatinaikos, koji je sa 4:1 razbio Miđilend.

Još jedno iznenađenje - Zibru je minimalnim rezultatom pobedio PAOK, ali je najveći podvig napravila Astra Đurđu, koja je preokrenula u Lionu i pred revanš ima 2:1. RNK Split odoleo je Torinu, Sarajevo nije protiv Menhengladbaha (2:3), dok je Sosijedad bio siguran protiv Krasnodara.

U sredu su pobede ostvarili Dnjipro i Inter. Ukrajinci su u finišu savladali Hajduk iz Splita, dok su ’nerazuri’ predvođeni Nemanjom Vidićem bili sigurni na Islandu.

Revanš susreti na programu su za sedam dana.

LE, plej-of, prvi mečevi:
Aktobe – Legija 0:1
Astana – Viljareal 0:3
Dinamo Moskva – Omonija Nikozija 2:2
AEL – Totenhem 1:2
Karabah – Tvente 0:0
HJK – Rapid 2:1
Ruh – Metalist 0:0
PSV – Šahtjor Soligorsk 1:0
Dinamo Minsk – Nacional 2:0
Elfsborg – Rio Ave 2:1
Karabukspor – Sent Etjen 1:0
Petrolul – Dinamo Zagreb 1:3
Apolon – Lokomotiva Moskva 1:1
Jang Bojs – Debrecin 3:1
Zorja – Fejenord 1:1
Zvole – Sparta 1:1
Panatinaikos – Miđiland 4:1
Trabzon – Rostov 2:0
Zibru – PAOK 1:0
Asteras – Makabi 2:0
Grashopers – Klub Briž 1:2
Partizan – Neftči 3:2
Trnava – Cirih 1:3
Lokeren – Hal 1:0
Lion – Astra 1:2
Split – Torino 0:0
Real sosijedad – Krasnodar 1:0
Sarajevo – Menhengladbah 2:3
Rijeka – Šerif 1:0

Sreda:
Dnjipro – Hajduk 2:1
Stjernan – Inter 0:3

Komentari / 0

Ostavite komentar