Zašto se Sesk ne vrati u Arsenal?

Zanimljivo objašnjenje Arsena Vengera povodom odluke da ne aktivira opciju kupovine Fabregasa.

Fudbal 22.08.2014 | 10:09
Zašto se Sesk ne vrati u Arsenal?

Bio je serviran kao na tacni, ali je šef rekao „neka, hvala“ i verovatno razljutio deo navijača Arsenala koji se očekivali da opet u dresu Tobdžija vide Seska Fabregasa. Doskorašnji univerzalac Barselone je ovog leta potpisao za Čelsi, ali tek pošto je Arsen Venger rešio da ne iskoristi pravo preče kupovine i vrati španskog reprezentativca na Emirate.

Javnost u Engleskoj bila je iznenađena takvom odlukom, imajući u vidu njegovih 57 golova na 303 meča za Arsenal, međutim, francuski stručnjak je taj koji se pita o svemu i, kažu, zna šta radi.
„Ne žalim što nisam iskoristio opciju da vratim Seska. Više žalim što je prvi put otišao od nas“, izjavio je Venger. „Bilo mu je teško kad je odlazio, ali vremenom prihvatite da je morao da ode u druge klubove“.

Na Fabregasovom mestu sad igra Aron Remzi, za koga Profesor tvrdi da može da igra i bolje nego Španac.
„Dobra stvar u životu je činjenica da kad jedan igrač ode, drugi zauzme njegovo mesto. Aron je mlađi od Seka, a po potencijalu koji poseduje možemo da dobijemo više od njega u budućnosti“.

Arsenal je tokom leta doveo Aleksisa Sančeza, Kaluma Čembersa, Davida Ospinu i Metjua Debušija, no to izgleda da nije kraj aktivnostima u prelaznom roku, jer Venger najavljuje još jedno pojačanje.
„Do kraja prelaznog roka otvoreni smo za sve mogućnosti, koje bi mogle da da ojačaju našu defanzivnu liniju i po brojnosti i po kvalitetu“, dodao je trener Arsenala.

Komentari / 0

Ostavite komentar