Sarajevo odlično, ipak na kraju 2:3

Veličanstvenu partiju pružili su fudbaleri Sarajeva, koji su se na prepunom stadionu Koševo hrabro borili s favorizovanom Borusijom iz Menhengladbaha u prvom susretu plej-ofa za Ligu Evrope. Nijemci su, na kraju, uz malo sreće i na iskustvo, slavili rezultatom 3:2.

Fudbal 22.08.2014 | 09:55
Sarajevo odlično, ipak na kraju 2:3

Sarajevo je pokazalo snagu i kvalitet. Sarajevo se nadigravalo s Borusijom, šestoplasiranom ekipom Bundeslige iz prošle sezone. Ne da su bordo momci uspostavili ravnotežu na terenu s daleko skupljim protivnikom, već ga je dobrim dijelom utakmicei satjeralo u ugao. Uz malo sreće, Sarajevo je moglo slaviti pobjedu nad pobjedama, no izabranici Dženana Uščuplića moraće za sedam dana u Menhengladbahu napadati gol zaostatka.

Na početku je, u prvim minutima, Borusija prijetila, no srećom Bandović nije morao da reaguje. Onda je Stojčev u četvrtom minutu imao mat poziciju, no bio je neprecizan. Zatim je Bilbija traljavo glavom pucao u petom minutu nakon ubačaja Puzigaće iz auta.

I onda hladan tuš. U 10. minutu njemački klub je stigao do vođstva. Andre Han je iskosa s desne strane loptu poslao iza leđa Bandovića. Taj pogodak kao da je dao krila igračima Sarajeva, koji su krenuli sa žestokim atacima na gol Somera. U 12. minutu Okić puca, Somer brani. Zatim je Cimirot u 19. minutu snažno šutirao, no Somer je opet siguran.

Dobar napad Sarajevo je imalo u 22. minutu. Stojčev je krenuo naprijed, imao je samog Okića na desnoj strani, ali je odlučio sam završiti napad, snažno je pucao, ali pored gola Somera. Puzigaća je u 26. minutu iznenadio Borusiju, glavom pogodivši nakon ubačaja Velkoskog s lijeve strane.

Do kraja prvog dijela domaći su igrali dobro, napadali, ali su na odmor ipak otišli s golom zaostatka. Velika greška Bandovića nakon centaršuta s desne strane, pa Hrgoti nije bilo teško da loptu pošalje glavom u mrežu bordo tima. Doista neshvatljiva, početnička greška Bandovića…

Dobra utakmica i u nastavku. Rezervista Haris Duljević je u 58. minutu ‘zapalio’ Koševo, postigavši pogodak za novo izjednačenje (2:2). Domaći igrači osjetili su priliku da, uz veliku podršku sjajnih navijača, dođu i do pobjede. I dok su igrači u bordo dresovima tražili način za novi gol, stigao je novi, hladan tuš. Hrgoti se u 73. minutu odbila loptu na nogu, a ovaj s 18 metara raspalio pravi projektil i Bandović je ostao potpuno nemoćan.

Imala je Borusija dobre šanse preko Hermana i Džonsona. Prvi je bio neprecizan, a nakon udarca Džonsona, Berberović je s gol-linije izbacio loptu. Umalo da Hrgota dođe do het-trika u 80. minutu, no srećom stativa se ispriječila iako je Bandović već bio savladan.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

aco

22.08.2014 08:25

Bogami smo ok prosli. Mislio sam da necemo imati nikakve sanse, Svaka cast

ODGOVORITE
Name

Istocno Sarajevo

23.08.2014 07:17

Navijac sam Sarajeva od prije rata i ostajem zauvjek... Super utakmica, mislim da ce zbog FK Sarajeva da svim klubovima u BiH krene na bolje jer ovo je veliki korak BiH fudbalu.

ODGOVORITE